dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pulled Apart by Horses: Pulled Apart by Horses
Pulled Apart by Horses (album, cd) Pulled Apart by Horses
2010
Transgressive Records
6/10

Hästkrafter

Kvalitet från Leeds är man inte bortskämd med, varken fotbolls- eller musikmässigt. Kvartetten i Pulled Apart by Horses är ett kollektiv som delvis talar emot detta.

Man rör sig i samma musikaliska ådra som These Arms Are Snakes och attackerar lyssnaren med en skoningslös approach, kommer allt som oftast undan med det och gör det med äran i behåll. Det är en hybrid av taggig indierock och lättviktshardcore, en mer sansad version av The Blood Brothers, som utgör denna självbetitlade debut och jag slås av att produktionen tar udden ur låtskatten som kan skönjas. Det är nämligen en alldeles för slimmad produktion som arbetats fram, bandet och låtarna skulle må väldigt mycket bättre av en ruffigare ljudbild som tar fram dess sanna essens.

Första singeln Back to the Fuck Yeah är väl det spår som tydligast drar paralleller till nämnda These Arms Are Snakes och sätter en ribba relativt högt, så pass högt så man höjer sig ur indierockmängden. Matiga I’ve Got Guestlist to Rory O’Hara’s Suicide anammar The Bronxs sound och träffar nästan mitt i prick.

Det är överlag en bra skiva som bjuder på ett par guldkorn, men som inte funkar fullt ut. Det finns spår här som känns halvfärdiga. Eller rättare sagt, de saknar en innerlighet som jag tycker ska krävas för att betyget ska vandra ett par steg uppåt på skalan.

Ett stort plus är att detta, bandnamnet till trots, inte har något med Thom Yorke att göra. Blev lite orolig där ett tag när jag lyckades tyda den i det närmsta oläsliga bandloggan…

Publicerad: 2010-07-11 12:54 / Uppdaterad: 2010-07-11 12:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5649

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig