dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kasban: Nåt som bankar
Nåt som bankar (album, cd) Kasban
2010
Bonjour Recordings/Border
2/10

Sill och potatis

Man skulle kunna tro att Kasban blivit inspirerade av ett engelskt band men skurit bort ett a och ett i men så är inte fallet. I pressutskicket kan man läsa följande:

På svenska skolan i London fann de varandra och började skriva musik tillsammans i ett land som inte kändes som deras. Jonas och Henning blev under tiden mer och mer retade på engelsmän, deras stöddighet, imperialistiska syn och anglofieringen av världen. Därför slöt de en pakt att bara svara på svenska när de pratade med engelsmän. Hemma i Sverige fortsatte de pakten då de bestämde att aldrig mer äta fish n chips och aldrig någonsin sjunga på engelska.

Ska det här vara uppmuntrande för en lyssning? Ett band som förkastar popmusikens hemland och friterad mat. You didn’t have me at hello.

Vad blir då resultatet av ett band som dissar England och drar till Göteborg? Göteborgsk mespop så klart.

Med influenser från Bo Kaspers, Göteborgssoundet, Sibiria och svensk pop genom årtionden urvattnad, gör de små melodier med tonårskvidande röster och välproducerade popinstrument, en liten bongo inslängd här och där. Jag känner för att dra dem baklänges genom Peak District, trycka ner deras trynen i en Sheperd’s pie och dränka dem i tunna med real ale.

När man väl lyssnar en andra gång så är saker som December lyssningsbara men kanske mest för att de lånar hela upplägget från shoegazingband som gör saken bättre.

Marie Lindström

Publicerad: 2010-07-08 00:00 / Uppdaterad: 2010-07-08 08:25

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5644

5 kommentarer

Om man skriver cittatecken Jag känner för att dra dem baklänges genom Peak District, trycka ner deras trynen i en Shepard´s pie och dränka dem i en tunna med real ale. citattecken så är det lugnt? Det är dom första orden i meningen som är räddningen?

Fredrik Wennberg Medlem 2010-07-08 14:15
 

Seriöst? Detta är väl ett skämt eller hur? Dom finns inte på riktigt??

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-07-08 20:45
 

En eloge för klarinetten dock. Men det hade varit bättre med enbart den.

Medlem 2010-07-08 22:40
 

Hur gick det? Fick du ihop en blandis med enbart klarinettmusik? Och räckte det med att det fanns klarinett med i musiken? Så många frågor bjorn.

Fredrik Wennberg Medlem 2010-07-08 23:05
 

Jävlar vad dålig sång.

Teo Oregistrerad 2010-07-14 23:22
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig