dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Imperial State Electric: That's Where It's At
That's Where It's At (singel, 7”) Imperial State Electric
2010
Ghost Highway Recordings
7/10

White thrash soul

Äpplet faller inte långt från trädet uppenbarligen.

För när Nicke Andersson gör väsen av sig igen efter att ha låtit formidabla The Hellacopters somna in, ja då är det en hel del som är sig likt. Bara en titt bland medmusikanterna på första sjuan ger en hel del i sammanhanget välbekanta namn.

Och själva greppet är också något som är Nicke Andersson ut i fingerspetsarna; en limiterad sjua, två låtar varav den ena är en cover, ett ritat omslag. Egentligen inget extravagant, men däremot ett väl fungerande grepp.

Även musikaliskt är det inte tal om några större utsvävningar. Snarare är det två låtar som onekligen bär Nickes signum som vi bjuds på. Sam Cooke-dängan That’s Where It’s At har klätts i en boogiekostym som skulle sitta fint på Francis Rossi, medan egna spåret Oh Babe utmärker sig tack vare en finurlig basgång.

På det stora hela är det en hel del The Hellacopters anno 2000-talet, om än med lite hårdare kanter och lite tydligare musikaliska rötter. Vilket är fullt logiskt. För är det något som jag tycker kännetecknar Nicke Andersson, och i förlängningen också The Hellacopters och Imperial State Electric, är det att det aldrig fuskades med referenserna, det togs inga genvägar. Och det står han fortfarande fast vid.

Egentligen är det två bagateller till låtar, jag har hört både bättre och sämre låtar från mannen tidigare, om det inte vore för att det är just Nicke Andersson som står bakom. Det känns på något sätt tryggt att kreativiteten fortfarande finns där, att han vill fortsätta dela med sig av sin musik. Fast det var det kanske aldrig någon tvekan om.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-05-10 00:00 / Uppdaterad: 2010-05-10 13:07

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5578

8 kommentarer

Är det dagenssingel.com det här eller?

hog Oregistrerad 2010-05-10 11:08
 

En singel är väl också en skiva?

Tomas Lundström Redaktionen 2010-05-10 12:29
 

Ja, men inte ett album!

RONNA Oregistrerad 2010-05-10 12:45
 

Sant, förvisso. Ledsen om jag förvillade dig. Ändrat nu.

Tomas Lundström Redaktionen 2010-05-10 13:08
 

Bra skit.

Medlem 2010-05-10 19:25
 

Pissigt metal mög.

Sista veckorna har det bara varit Kiss och Backyard Babies.

Skärpning!

Inte dagens metall skalle .com det här???

Sofi Oregistrerad 2010-05-10 22:21
 

Nej, det tycks vara dagens särskrivning.com…

Medlem 2010-05-11 08:52
 

Imperial State Electric är inte metalmög. Det är högklassig rock. Metal kan du vara själv. Sen så är väl bra musik bra oavsett vilken genre det tillhör, men jag
håller med, metal är tråkigt.

Thomas Oregistrerad 2010-05-11 20:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig