dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dollhouse: Rock n Roll Revival
Rock n Roll Revival (album, cd) Dollhouse
2010
Electro Church Records/Playground
3/10

Ooriginellt dockhus

“Det låter jävligt bra. Synd bara att det inte är gammalt.”

En vän till kollega Lundström yppade ovan nämnda bevingade snabbrecension när han fick höra The Pipettes 60-talsflörtande debut. Han hade förmodligen sagt likadant om Dollhouse. Här hymlas det nämligen inte med varifrån influenserna kommer eller att ”det var bättre förr”, något jag är övertygad om att Enköpingsbandet tycker.

Att MC5 runt Back in the USA inspirerat bandet får ses som en underdrift, hade man inte vetat bättre hade Dollhouse kunnat misstas för ett hyllningsband till Detroitbandet. Dock, och det får man ge dem, de besitter svänget och flertalet låtar tar dem till högre höjder än så och att Nicke Andersson tagit bandet under sina vingar som producent på föregångaren The Royal Rendezvous är fullt naturligt. Det är också han, tillsammans med Fred Estby, som mixat Rock n Roll Revival och på papperet borde kombinationen Andersson – Dollhouse vara en win-win. Det är det inte.

Man har förlitat sig på alla rockvärldens klyschor, försökt anamma dem till ett eget uttryck och misslyckas kapitalt. Det är inte ens charmigt eller ölhävarroligt vilket gör att jag instinktivt letar fram Raw Power för att få höra riktig jävla rock n roll. Det Dollhouse utger sig för att syssla med är så långt från någon revival av rocken man kan komma.

Publicerad: 2010-04-30 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-29 23:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5565

10 kommentarer

Sämst även för att vara svensk diesel. Lägg ner skiten och låt Äpplet ressa flera indietolvor från Dolores istället.

Medlem 2010-04-30 00:49
 

Om man jämför detta med Gaffa. Sånt här ”rock n roll ramalama” är ju bara larvigt. Vi har hört varenda riff, ton och ord 10000000 gånger förut och ofta bättre. Min katt vill förresten inte ens pissa på Gaffa…

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-04-30 12:31
 

varför pratar han om gaffa nu, jag förstår inte

växtlighet Oregistrerad 2010-04-30 13:57
 

Precis som S och MP och V och M och FP bedriver jag en kampanj – mot Gaffa, mot plågsamma musiktidningsförsök. Mot ordblinda ”journalister” som skriver usla texter med krystade ”swengelska” formuleringar om artister vi glömt till midsommar. Och sitens designe skall vi ju inte ens kommentera – *ljudet av en rejaäl uppstötning*…

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-04-30 15:41
 

är C och KD för sådana musiktidningsförsök?

Medlem 2010-04-30 19:02
 

Sorry – glömde dom! Men C och KD är ju så ointressanta så…

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-05-01 14:40
 

Det är alltid lika roligt när personer med klara autistiska drag finner ny mening med sin vardag. Heja Kakmannen!

Rumpelstiltskin Oregistrerad 2010-05-01 17:17
 

Tråkigt att kritiker inte har någon som slags insyn eller grund i det dem försöker kritiseraB) hahaha!

Vad är orginellt idag? /A

Anders Oregistrerad 2010-05-11 18:05
 

Jag tycker i alla fall Dollhouse är sveriges bästa band Hail Hail Rock n soul

radio birdman Oregistrerad 2010-05-18 22:09
 

Kul med en recsincent som är ute å cyklar totalt. Säger väl allt om Dagens Skiva iofs.

Gurkan Oregistrerad 2010-06-07 12:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig