dagensskiva.com

48 timmar

Recension

John Grant: Queen of Denmark
Queen of Denmark (album, mp3) John Grant
2010
Bella Union/Cooperative Music
7/10

Ett möte

John Grants Queen of Denmark består av ganska självklara låtar. Självklara låtar i en självklar sättning. Efter ett antal år i bandet The Czars blev det solokarriär och häng med Midlake och de bjöd in honom till Texas för att spela in en fullängdare. Väl på plats uppstod en lyckad förening av Grants quirky texter och Midlakes stillsamma arrangemang.

Grants musik är välklädd och lite ful i orden. Två dimensioner och inställningar skapar ett möte som ger ytterligare en dimension. Var för sig hade det inte varit lika intressant. Grant låtar är en aning likadana och hans texter är framträdande, smått ansträngda och förmodligen det han bygger låten kring. Arrangemangen som skapats med hjälp av Midlake är, liksom Midlakes senaste album, rysligt stillsamt med flöjtslingor från brittisk folkmusik och fridfulla pianokomp.

The Queen of Denmark är en debut som inte räds att kasta in oväntade arrangemang i ganska allvarliga låtar och det är en debut som lovar mycket. John Grant låter inte som han skojar ens när han sjunger om fruit loops eller Sigourney Weaver och utomjordingar. Det finns en ton på The Queen of Denmark som säger tråkig rockkille släpper loss fast han egentligen hellre hade gjort en platta med Todd Rundgren-covers. Men det kanske kommer. Arrangemangen säger en del om ambitionerna. John Grant hade kunnat gräva betydligt djupare och gjort ett både mer allvarligt och kompetent album och kommit undan med det alla gånger. Till nästa album hoppas jag John Grant utforskar the studio space ännu mer.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-04-17 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-17 00:17

Kategori: Recension | Recension: #5545

2 kommentarer

stilig recension*! tror mig helt klart förstått att det inte är något för mig. sjukt läskigt omslag, förresten. danskar.

Medlem 2010-04-17 00:16
 

[...] Vilket är årets album? John Grant – Queen of Denmark [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig