dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Asher Roth: Seared Foie Gras With Quince And Cranberry
Seared Foie Gras With Quince And Cranberry (mixtape, mp3) Asher Roth
2010
7/10

Asher Roth presenterar sig på riktigt

Här visar Asher upp det som det länge har varit tydligt att han har i sig, men som han enligt mig inte levererade någonting av på sitt debutalbum. Asleep In The Bread Aisle kändes inte helt bekväm, vissa element satt bra men helheten blev oväntat svag.

Seared Foie Gras With Quince And Cranberry däremot är bekväm, och det är ett grymt mixtape. Jag tycker om mixtapes eftersom rapparna ofta provar på nytt eller gör precis vad de vill på dem, de har ingen bakom dem som försöker schyffla projektet i den riktning som de tror kommer generera mest pengar. Jag gillar när artister gör mixtapes för sig själva och för fansen, och det har Asher gjort här. Här har han gjort en seriös och opressad insats. Han har flow nu, istället för att bara lalla runt som han gjorde på till exempel I Love College.

Många av låtarna är utan refräng, det är bara långsam men ostoppbar rap som har gjort Asher skönt hes. Fenomenala Fuck The Money sticker därmed ut på fler än ett sätt, det är inte bara mixtapets och ett av årets bästa låtar. B.o.B och Asher Roth är exceptionella på Kanyes beat. Vi får hela låten här på Seared Foie Gras With Quince And Cranberry och det är härligt, och det är en låt som borde ha sparats till något av herrarnas album.

Mixtapet är inte spretigt, och det gör lyssningen väldigt bekväm. Tempot är lågt och skönt, men variationen finns ändå där då Asher växlar mellan jazziga beats, klassiska Wu-Tang-dängor och soulsamplingar. Att han tycks rappa utan eftertanke och spärrar förnöjer också, det blir ofta finurligt och roande.

Det här är det bästa Asher Roth gjort hittills i sin karriär. Så pass att man faktiskt blir irriterad på de (inte ens så många) gästrappare han har med sig. Man vill bara höra mer Asher.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-04-17 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-16 21:46

Kategori: Recension | Recension: #5546

6 kommentarer

Men ingen kan väl egentligen gilla Asher Roth?
Gillar man inte hiphop så gillar man troligen inte honom.
Giller man hiphop så gillar man honom sannerligen inte.

Henrik Oregistrerad 2010-04-17 02:07
 

Han är skön ju! Går att gilla. Här på dsc verkar vi gilla Asher i alla fall. Har du lyssnat på mixtapet? Du kanske skulle gilla det, ladda ner det ba. Jag tyckte att hans album var apkasst, men det här är bra.

Karin Lillbroända Redaktionen 2010-04-17 02:18
 

Bauta möget!!!!

En viting som tror han är Eminem?? Men utan Doctor Dre??? Ingen Ed Lover heller???

Sofi Oregistrerad 2010-04-17 02:54
 

Legendary R&B singer Gladys Knight had some harsh words for the genre of Hip-Hop in a recent interview.
During an interview with BlackNews.com, Knight said that Hip-Hop had created opportunities for young artists, but the slammed the genre of music, claiming it had set back African-Americans as a race.
“It’s been bad, in my opinion, as far as the quality of the music and the stories that they tell. It’s one thing to be raw about your history, but they took it to another level and it became vulgar,” Knight said.
She also claimed that Hip-Hop had not “elevated our industry musically,” before blaming the music for a number of issues within the African-American community.
“It definitely has not elevated us as African-Americans, because we show disrespect for our partners, men and women,” Knight stated. “I believe we have lowered our self-esteem with these performances and presentations.”

tack gladys.

James Brown klagade oxå på Hip hop mot slutet av hans liv. Han sa att på 70 talet sjöngs det “Black and proud”. Sen titta på vad dagens hip hop låtar handlar om.

Rosa Luxemburg Medlem 2010-04-17 04:26
 

Görl, du vet att kommenterar en vit medelklass skiva va??

Sofi Oregistrerad 2010-04-17 12:17
 

[...] Seared Foie Gras With Quince And Cranberry (mixtape, mp3) Asher Roth [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig