dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Retribution Gospel Choir: 2
2 (album, cd) Retribution Gospel Choir
2010
Sub Pop
6/10

För den lättköpte

Low-männen Alan Sparhawk och Steve Garrington räds inga bredbenta poser på Retribution Gospel Choirs andra album 2. Spår som börjar med finess övergår snart i dundrande röstövningar och svängigare arenanummer. Samtidigt är arrangemangen tillräckligt smutsiga och röriga för att tilltala den som enbart lyssnar på den här typen av rock i undantagsfall.

Det är svårt att förhålla sig till 2 som helhet. Inledande Hide It Away är galet hittig. Det är nästan så att man ser Guitar Hero-gitarrhalsen röra sig över näthinnan. Därmed inte sagt att det spåret är den största behållningen. Jag tycker mer om när man tappat koncentrationen och det bara maler på. Som i Your Bird eller Poor Man’s Daughter.

I White Wolf är det lätt att falla in i Hellacopters-lunken och charmas orimligt lätt.

Men ta ett spår som Electric Guitar. Det börjar sött, nästan Jack Black-fnissigt (vilket förmodligen inte är alls vad de är ute efter), sen får man tråkigt, det händer inte så mycket. Snart börjar det byggas på och jag vill se det på en scen. För det här gör sig inte alls på skiva. Tung monotoni ska upplevas live. Lite dist på det och sen händer det inte särskilt mycket mer förrän mot slutet då musiken dyker igen.

2 är läskigt enformig på håll. Samtidigt är den tillräckligt dynamisk när man lyssnar spår för spår. Förmodligen är det väggen av Low-gitarrer som lägger ett filter över musiken.

Det rör sig på 2. Andy Sparhawk gör musik från hjärtat och plockar visserligen flertalet lågt hängande frukter men han gör det med elegans. Avslutande Bless Us All markerar att 2 inte bara är upptakten till svettiga klubbspelningar och intäkter från lättflörtade jeansjackor.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-03-23 00:00 / Uppdaterad: 2010-03-22 20:26

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5509

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig