dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

P3 Guld-vinnarna

Det är samma kuvert år efter år, gala efter gala. Lars Winnerbäck och Kent står det i dem. Sen spelar någon rollen som Robinson-Robbans blå kuppgubbe. I år var det Fever Ray, eller hennes utsända, som gjorde en mashup av politiskt statement och en gris. Och visst, det var inte särskilt intressant att se Miss Li och Teddybears på scen, men var det något som P3 Guld gjorde rätt så var det att plocka fram Jonathan Johansson och Johnossi på bästa sändningstid. För problemet med att placera galan i Scandinavium är att det uppenbarligen kräver Lars Winnerbäck och Amanda Jensen för att försöka fylla den. Ändå var det glest på läktarna. P3 Guld gör sig förmodligen bättre som radio- och tv-sändning, där TV4-kändisarna är mer hemma.

Blir man inte trött på vinnarna så blir man trött på att försöka föra diskussionen om att fokuset ligger fel. Därför väljer jag Jonathan Johansson som kvällens vinnare och lägger ner resonemanget här.

Här är vinnarna:
Årets pop: Deportees
Årets artist: Lars Winnerbäck
Årets hiphop/soul: Stor
Årets grupp: Kent
Årets låt: Mando Diao Dance with somebody
Årets dans: Fever Ray
Årets nykomling: Erik Hassle
Årets rock/metal: Switch Opens
Guldmicken: Lars Winnerbäck

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-01-20 17:38 / Uppdaterad: 2010-01-20 17:38

Kategori: Artiklar

8 kommentarer

Läste massor om Fever Ray på Twitter, vad gjorde hon egentligen? Förklara!

Agnes Oregistrerad 2010-01-20 18:54
 

OK.

Om Jonas JOhansson vann. Varför listar du då inte honom som vinnare under vinnare?

erímos Medlem 2010-01-20 21:48
 

Årets artist: Christina Kjellsson

Guldmicken: Ebba Forsberg

Årets låt: ”Mellan Kent och Ebba Grön” med Christina Kjellsson

Det var ju tjejernas år.

Medlem 2010-01-21 00:04
 

Hur mycket jag än letar så hittar jag inte Jonathan Johansson bland era topp 77 för 2009 års bästa skivor. Hur tänkte ni då? Skivan fick ju f.ö. 10/10, så jag antar att flera i juryn insisterade på att hålla den utanför.

Medlem 2010-01-21 16:59
 

@Agnes Hon (eller hennes utsända) kom klädd i burka som hon lyfte på när han fick pris för Bästa Dans. Hon hade en ansiktsmask som såg ut som smält hud i droppformationer. Ganska osmakligt. Hennes tacktal bestod av ett långt och ett kort obehagligt stön.

Marie Lindström Redaktionen 2010-01-22 14:55
 

Karin Fever Ray är ju en extremt pretto ”konstnär” som givetvis inte kan beblanda sig med det övriga packet. Hon måste således göra ett ”statement” för att markera sitt avstånd till det övriga slöddret i Scandinavium. Burka, sååå kontroversiellt och laddat bland intelektuella, vita vänstermänniskor. Det tar vi sa Karin. Undrar var ”folkets man” Lars Vinterdäck tycker?

Galan började lite småkul med den ”tokroliga” Räisäneninennen men sen när Vinterdäck och Knet fick pris var det ju kört. P3 Guld har gått från att vara intressant till att vara en gäspning. Skulle behövas mer kicka rumpa som motvikt till alla andra skit-galor.

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-01-22 17:36
 

Förstår ni Karin Drejers mask?
http://www.sr.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/3636/883307_366_210.jpg
Jag tror att hon har en dold agenda den här gången..
Hon kommer från Malmö.. Malmö är känd för att vara en muslimsk stat inom Sverige.
Är det långt sökt, att hennes mask och ”burka” speglar det muslimska verkligheten som finns i bilderna länken nedan
http://blogs.tampabay.com/photo/2009/11/terrorism-thats-personal.html

nNick Oregistrerad 2010-01-22 19:35
 

Galan är bajset. Precis som P3.

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2010-01-22 19:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig