dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Reflection Eternal: The RE:Union
The RE:Union (mixtape, mp3) Reflection Eternal
2009
Blacksmith
8/10

Och det här är bara uppvärmning

Lyssna

Sök efter skivan

Det här mixtapet handlar inte lika mycket om dess enstaka låtar, som om att påminna lyssnarna om vad Reflection Eternal är. Och om vad som snart kommer. Nämligen uppföljaren till Train Of Thought, som släpptes för tio långa år sedan.

Talib Kweli och DJ Hi-Tek är en grym duo, och det här mixtapet sviker dem inte. 30 spår långt bjuder det på låtar från det kommande albumet Revolutions Per Minute, samt blandade låtar från Train Of Thought (ibland i remixade versioner, till exempel så är Erykah Badu en fantastiskt gäst på remixen av The Blast) och Talibs tidigare soloplattor. Givetvis minns vi tillbaka till Black Star också, och då Mos Def finns med på mixtapet på många olika håll vill man ju hemskt gärna ha en uppföljare även där. Med i mixen finns också den klassiska remixen på Get By, med Busta Rhymes, Mos, Kanye West och Jay-Z på micken tillsammans med Kweli. Andra spännande gästartister hittas också, bland annat Termanology som är helt magnifik på Come Around. Styles P är med på två låtar, där jazziga Testify är en av de bästa på hela tapet. Men det är på pianofyllda The Thrill Is Gone som Styles skiner mest.

The RE:Union lovar oväntat riktigt gott inför vad som komma skall.

Det finns nämligen en hel del nya låtar här, och nästan de flesta eller alla av dem vill jag hemskt gärna få ordentliga albumversioner av. In This World är fantastisk, likaså Time. Sedan har vi kaxiga Hip Hop och mysiga Internet Connection. Singeln Back Again är även den grym. Och så vidare. Så ser det ut. Små smakprov som retar aptiten ordentligt.

Ännu en pärla jag inte vill lämna onämnd är Wishing On A Black Star där Talib rappar en berättelse om de gamla goda dagarna över en spännande version av instrumentalen. Underbart belamrad med hårda råa trummor.

Att släppa en timme och tio minuter av rakt igenom grym hiphop gratis för alla är smart och hederlig PR som värnar om fansen. Att Talib Kweli äntligen kommer till Stockholm i februari också innebär en enorm hype inför Revolutions Per Minute som väntas komma i mars.


Back Again

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-01-16 00:00 / Uppdaterad: 2010-01-16 12:09

Kategori: Recension | Recension: #5408

2 kommentarer

10 års väntan är äntligen över. kweli verkar ha hittat tillbaka till RE flowet och inte det lite mer skrikiga han hade på the beautiful struggle, med andra ord är allt som det ska va

Markus Oregistrerad 2010-01-16 14:07
 

Ryggsäck på!

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2010-01-17 12:45
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig