dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Reks: More Grey Hairs
More Grey Hairs (album, cd) Reks
2009
Showoff Records
8/10

Mer grått hår

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Det känns både förvånande men samtidigt ganska självklart att Reks inte slagit igenom stort, eller åtminstone bland hiphopare. För Reks har även denna gång det som krävs för mina finsmakaröron. Beats från bland annat en av 2000-talets bästa boom-bap-producenter, nämligen Statik Selektah. Grey Hairs var min favoritskiva från förra året med sina 20 spår som alla höll hög nivå rakt igenom. Det är också en av Reks starka sidor, hur jämn han är. Man klarar av att lyssna på första spåret till sista utan att hoppa över tracks på vägen.

Reks rappar om hur hopplöst det är att få plats i media om man inte har pengar, kulturens falska gangsterlir, brusten kärlek och även traditionsenlig skrytrap. Det är inga stora nyheter inom den sektionen, men det är förfinat. Reks har rimmen, flowet, innehållet, attityden och beatsen. Tycker man om 90-tals-hiphop är det här för oss som kanske inte helt gått vidare i soundet.

Tyvärr blir den här typen så oförtjänt underground att till och med jag som stort fan upptäckte den i somras, några månader efter releasedatum. Men det är samtidigt aldrig för sent att upptäcka bra musik. Så se till att åtminstone lyssna på Grey Hairs, för då kommer du garanterat vilja höra resten av Reks diskografi också.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-25 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-26 12:55

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5384

2 kommentarer

Handlar denna recension om ”Grey Hairs”? Vad är i så fall ”More Gray Hairs”? Uppföljare? Remixer?

Simon Oregistrerad 2009-12-25 19:56
 

Simon: ”More Grey Hairs” är en helt ny skiva. Eller ja den släpptes i våras. Men vi har ju ett litet uppsamlings-heat här på DSC kring missade skivor under året. Men det är alltså ingen remixskivan utan en packe helt unika låtar, med undantag en ”Money on the Ave”-remix. Tycker verkligen du ska lyssna på denna om du gillade första.

Här har du en av mina favoriter från skivan: http://www.youtube.com/watch?v=tllk_F7JJtA

Pontus Gustavsson Medlem 2009-12-26 13:01
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig