dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Affordable Hybrid: No Area, No Criminals
No Area, No Criminals (album, cd) Affordable Hybrid
2009
Black Star Foundation
8/10

Rätt riktning

Det är som kollega Alexandra Bengtsson på GROOVE konstaterar; det finns ett omisskänligt sound som skvallrar om att detta band delar hemstad med Division of Laura Lee. Jag hittar samma melodikänsla dold under flera lager av gitarrer och distpedaler och det hela framförs med en pondus svår att värja sig mot.

Det som på debutalbumet The Snake Was a Mistake kändes som en hårtslående knockout med ett bångstyrigt utseende har här förfinats. Det är finslipad indierock, det känns stabilt. Det är framförallt ett stort steg i rätt riktning.

Rätta riktningen har stakats ut i och med en approach som är poppigare än både DoLL och debuten. I hittiga Faces och Ego Blues slås man av en direkthet bandet i övrigt borde dra nytta av, ett riffande som bär drag av Hot Snakes och melodier valfri låtskrivare skulle döda för.

Affordable Hybrid träffar i princip rätt hela tiden på No Area, No Criminals. Vi bjuds på ösiga If You’ve Got the Time, med ett intro direkt stulet från Black Sabbaths Iron Man och …and You Will Know Us by the Trail of Dead-doftande No Control. Nackdelen med skivan är att man tillbringat för mycket tid i det gamla mentalsjukhuset man spelat in i och släpper från sig för många låtar. 15 låtar är en knippe för många och det märks mot slutet på skivan.

Men fortsätter detta Vänersborgsband på inslagna vägen kan det bära frukt lång tid framöver.

Publicerad: 2009-12-22 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-22 10:53

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5381

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig