dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #11 Jay-Z

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#11 Jay-Z w/ DMX MONEY CASH HOES (Vol. 2… Hard Knock Life

Beatet som Swizz Beatz styrde upp till Money Cash Hoes är grymt. Det är smutsigt och det tar mycket plats. Jay-Z låter riktigt dryg och nedlåtande när han langar sina självsäkra rader om hur alla haters inte har en chans mot hans ostoppbara cashflow. Visst flowar han på beatet på samma ypperliga sätt som alltid, men på Money Cash Hoes får man snarare en känsla av att Jay-Z står bergsäkert på det och håller det hårt kopplat. Apropå koppel så är det inte bara beatet som är en vildhund på Money Cash Hoes. Mästerskällaren DMX är givetvis med och utgör en viktig del i låten.

Money Cash Hoes dominerar på Jay-Z:s tredje album, och är tillsammans med de två andra Swizz Beatz-producerade låtarna på plattan en stor grundsten till att albumet anses vara hårt och gatuinspirerat, samtidigt som den kommersiella hiphopen skiner igenom via de catchiga refrängerna.

Money Cash Hoes släpptes som singel, fast i en remixad version där beatet var det samma, men DMX vers försvann och istället fick Memphis Bleek och Beanie Sigel rappa på låten, som dessutom fick den uppdaterade titeln More Money, More Cash, More Hoes.

MONEY CASH HOES

MORE MONEY, MORE CASH, MORE HOES

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-12-18 23:31 / Uppdaterad: 2009-12-18 23:31

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig