dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #13 Cassidy

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#13 Cassidy w/ Mashonda TAKE A TRIP (B.A.R.S. The Barry Adrian Reese Story, 2007)

Till Cassidys tredje album hade både han och Swizz Beatz lugnat ner sig lite och sänkt tempot. Förutom Mashonda var även Angie Stone och John Legend med för att bringa mer melodi till hiphopen.

Take A Trip är en av skivans lugnaste låtar, vilket passar väldigt bra till låttexten. Låten har en stark känsla av den där önskan till flykt som man allt som oftast känner. Cassidy rappar i ett underbart flow med sin egensinniga röst som jag inte kan få nog av, och Mashonda är som vanligt helt lagom i refrängen. Beatet av Swizz har en lättsam skön grund, men är fylld med små detaljer som lyfter låten. Än en gång binder han samman hiphop och R&B, och visar att han klarar av det lika galant när det gäller chillåtar som up-tempo.

TAKE A TRIP

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-12-16 19:02 / Uppdaterad: 2009-12-16 19:02

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig