dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #15 Ice Cube

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#15 Ice Cube STOP SNITCHIN’ (Laugh Now, Cry Later, 2006)

Ice Cube på ett Swizz Beatz-beat? Yah man, två låtar har västkustens (eller hela nordamerikas) hårdaste gangster faktiskt gjort med partydude från New York. Stop Snitchin‘ var med på Cubes album från 2006, och till hans Raw Footage, från förra året, hade Swizz Beatz producerat bonuslåten Don’t Make Me Hurt Ya Feelings.

Introt i Stop Snitchin’ är väldigt likt det som Swizz gjorde för Styles PHoliday, fast med mer power i tutorna. De fortsätter sedan genom hela beatet, där västkustfunken är stenhård. Det är kul att Swizz har lyckats få beatet så swizzigt. Förutom tutorna är beatet smockat med brusande bas och lite shouts i micken. Samtidigt har Swizz fått beatet att passa som handen i handsken för Ice Cube, som är en rappare med en väldigt egen stil. Ett väldigt lyckat samarbete som hjälper båda parterna när det gäller att visa upp nya sidor av talangen. Ice Cube flowar som bara den och refrängen är riktigt fet.

STOP SNITCHIN’

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-12-14 00:15 / Uppdaterad: 2009-12-14 00:11

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig