dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x Swizz Beatz: #26 Styles P

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#26 Styles P w/ Jadakiss HOLIDAY (Ryde Or Die, Vol. II, 2000)

I december 2007 släppte Styles P sitt senaste album, Super Gangster (Extraordinary Gentleman). Spår nummer nio på plattan hade titeln Holiday, och gästades av Max B på det orientalinspirerade beatet signerat DJ Green Lantern. En bra låt, men ingen som väckte häpnadsväckande känslor.

Sju år tidigare däremot, då släppte Ruff Ryders sitt andra succéalbum tillsammans. Swizz Beatz producerade fem av de sexton spåren, däribland Holiday med Styles P. En jättebra låt.

Styles P flyter fram helt ohindrat över Swizzys luftiga beat. De spridda
trummorna lyfter Styles och medför att han lägger några av sina bästa verser någonsin. Trevligt är också att Jadakiss finns med på ett litet hörn och bidrar med klassiskt back-and-forth á la The LOX. Visst är Jadakiss utdragna toner längs Swizzys ljusa grund något som kanske inte skulle få alla rätt när det gäller att testa kapaciteten av hans sångörst, men de levererar ett ärligt budskap med en väldig charm.

Hoooolidaaaay!
I gotta make it to heaven for goin’ through hell
Hoooolidaaaay!
And I don’t care if I sell, y’all know what I sell
Hoooolidaaaay!
I use my left hand when I’m loadin the shells
Hoooolidaaaay!
Cause I know it ain’t right, that’s why I’m blowin’ an L

HOLIDAY

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-11-17 01:26 / Uppdaterad: 2009-11-17 03:17

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig