dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #17 Beyoncé

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#17 Beyoncé GET ME BODIED (EXTENDED MIX) (B’Day, 2006)

Med sitt andra soloalbum, B’Day, tog Beyoncé i med superkrafter. De sexiga balladerna från Dangerously In Love ersattes med kaxigare låtar där Beyoncé sjöng på ett sätt man aldrig hade hört förut.

Get Me Bodied är en sprudlande R&B-låt som känns mer hood än alkoholinfluerat klubbgolv, på grund av dess avskalade hiphopbeat. Swizz Beatz är fantastisk när han gör R&B-låtar, just för att han i grunden är en ren hiphopkille. Och när Beyoncé kör igång med sin hiphop-R&B blir det inte bara världens bästa musik, utan även ett slag i ansiktet för dem som påstår att R&B är billigt och oengagerat. Beyoncé är en av världens populäraste artister, och lika ofta som hennes sångröst nämns som hennes starkaste sida nämns hennes genuinitet.

Get Me Bodied kan trots allt vad den betyder beskrivas som en enkel låt, i och med beatet som fullkomligt skriker att less is more! I all sin enkelhet är den nämligen helt briljant. Speciellt de sista tre minuterna i Extended Mix där Beyoncé leker runt och bjuder på både skojfriskhet och fantastisk musik.

Förra årets Single Ladies känns som uppföljaren till Get Me Bodied. Från kaxigheten och beatet till den dansanta videon. Det var Tricky Stewart och The-Dream som skötte spakarna bakom Beyoncés mest lyckade singel från I Am … Sasha Fierce, men jag vågar lova att de inspirerades av vad Swizz Beatz gjorde på Get Me Bodied.

I den fantastiska musikvideon medverkar Kelly Rowland, Michelle Williams och Beyoncés syster Solange Knowles. Se även på videon där Beyoncé kör Get Me Bodied live i Los Angeles, för att se hur kul hon har med den här låten.

GET ME BODIED (EXTENDED MIX)

LIVE

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-12-05 00:17 / Uppdaterad: 2009-12-05 02:23

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig