dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x Swizz Beatz: #19 T.I.

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#19 T.I. BRING EM OUT (Urban Legend, 2004)

2004 var T.I.s första av vad som skulle bli många stora och viktiga år. Han släppte sitt tredje album Urban Legend, enligt mig hans allra bästa. Bring Em Out var den första låten han gjorde tillsammans med Swizz Beatz, och som första singel från albumet blev den populär överallt – på topplistorna, inför matcher och på klubbarna.

Hooken tas hand om Jay-Z, via en hektiskt upprepande sampling från What More Can I Say, och T.I. Samplingen fungerar briljant. Trots de ytterst livfulla verserna där Swizzy drar på alla tutor som får plats i en beatmaskin och att T.I. är fantastiskt bra hade låten inte varit i närheten av vad den nu är om Jay-Z inte hade funnits där och tillfört den där exploderande energin. Det här är T.I.s första riktigt stora låt, den som tog honom ut i världen och visade vägen som ledde till den megastjärna han är idag.

I slutet av videon finns en smakbit av U Don’t Know Me, den andra singeln som släpptes från Urban Legend. Den är albumets bästa låt, och hade den bara varit producerad av Swizz Beatz istället för DJ Toomp så hade den hamnat högt på den här listan.

BRING EM OUT



SAMPLING
Jay-Z WHAT MORE CAN I SAY

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-12-03 00:19 / Uppdaterad: 2009-12-02 23:11

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig