dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Edan: Echo Party
Echo Party (mixtape, cd) Edan
2009
Five Day Weekend
7/10

Edan är tillbaka, i alla fall lite grann

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Edan är helt fenomenal. Både på rap och på att producera och en av mina absoluta favoritartister genom tiderna. Senaste skivan Beauty and the Beast är en av 2000-talets absolut bästa skivor med sitt smutsiga sound, flummiga ihopkok av rock och funk samt skruvade men ändå helt fenomenala texter.

Många har suktat efter mer material från bostonmusikern som i princip bara gjort några producentinsatser för Mr Lif sedan dess, och några verser för Stones Throw.

Så den här gången har Edan fått fri tillgång till att leka med Traffics hela old school-arkiv för Five Day Weekends räkning. Han mixar, trixar, lägger på ekon, och flummar på med effekter och egna instrument över. Tyvärr får vi inte höra hans välartikulerade multies den här gången då vi endast får andras rap och till största delar instrumentala partier. Men det känns ändå kul att han lever och frodas, bor i Brooklyn, planerar vidare på sin radioshow, förbereder för animerad film och laddar om inför en ytterligare skiva. Men vi kan få vänta.

Hans bästa polare Insight har sagt att det kan komma att dröja många år och med tanke på att den här 29-minutersmixen tog två år att sätta ihop lär vi ju få vänta ett tag till. Men tills dess får jag plocka fram mina smutsiga tolvor ur backarna. Synd då att Echo Party har sålt slut på både CD och vinyl redan innan release.

Señor Kaos Interviews Edan from Señor Kaos on Vimeo.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-28 00:00 / Uppdaterad: 2009-11-28 10:01

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5351

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig