dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Yo La Tengo: From a Motel 6
From a Motel 6 (ep, mp3) Yo La Tengo
1994
Matador
6/10

Anonymt

From a Motel 6, med sin passning till Dylans From a Buick 6 från Highway 61 Revisited, är ett ganska anonymt alster. Till skillnad från Dylans gälla ylande och gungande takter är titelspåret på From a Motel 6 ganska vacker pop men den har lika mycket tyngd som Dylans låt. Den är helt klart ett av de tyngre och lite mer högljudda spåren från 1993:s Painful (som jag skriver om imorgon).

Ashes on the Ground fortsätter i samma anda. Tung och viskande, skriven av Jad Fairs bror David Fair och Mark Jickling. Och trots att det inte brukar hända särskilt mycket i Yo La Tengos musik vid en första anblick så brukar det göra det efter hand. På From a Motel 6 är det svårt att hitta de egenskaperna. Det du först hör är det du får.

Nutricia är bästa spåret på ep:n trots sin monotoni. Eller tack vare. Efter hand som låten växer kommer b-side-egenskaperna fram. Stök, längd och avsaknad av sång. Och till slut en enstaka ton som får sträcka ut sig utan begränsningar.

Men From a Motel 6 är verkligen en parentes. I och med Painful hände det helt nya saker med Yo La Tengo och From a Motel 6 är något av en kvarleva från gamla, invanda spår. Idag känns den tämligen irrelevant.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-11-15 00:00 / Uppdaterad: 2009-11-14 20:00

Kategori: Recension | Recension: #5327

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig