dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bowerbirds: Upper Air
Upper Air (album, cd) Bowerbirds
2009
Dead Oceans/Border
8/10

Inte så noga

Häromdagen spelade Whispertown 2000 i Göteborg under glada tillrop. Folkpop, stämsång, luggar, upprullade skjortärmar, munspel och skratt. Efter samma koncept jobbar Bowerbirds. Phil Moore och Beth Tacular är stommen i ett folkpopband som i somras dök upp om och om igen på fina bloggen Tsururadio.

Bowerbirds från North Carolina har turnerat med The Mountain Goats och besöker i dagarna Europa och passerar Danmark men inte Sverige. Vi får klara oss utan The Decemberists-pop som är lite fylligare och varmare eller ett snällare Blitzen Trapper.

Upper Air finns direkta spår som duetten Beneath Your Tree, självklara Chimes eller försiktiga Silver Clouds. För det mesta med Taculars dragspel och stämsång närvarande. Bowerbirds gör lite rörigare folkpop. Ingen övernaturligt kompetent stämsång eller ständigt närvarande naturromantik (trots namnet). Hos Bowerbirds är det inte så jävla noga. Det är förmodligen därför de hamnat lite i skymundan. Bowerbirds gör inte väsen av sig och utforskar inga nya marker. Trots det gör de nära på perfekta poplåtar.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-10-05 12:00 / Uppdaterad: 2009-10-05 08:07

Kategori: Recension | Recension: #5277

3 kommentarer

Fortsatt på temat fåglar rekommenderas Wooden Birds med Andrew Kenny från American Analog Set.

Medlem 2009-10-05 12:17
 

Mer på fågeltemat: Henrik Dorsin i en (lysande) tolkning av Magnus Uggla. http://www.youtube.com/watch?v=nzhhg3qxFmQ

Medlem 2009-10-05 19:49
 

Och SKRIETs finfina ”Fåglarna” http://www.klicktrack.com/klicktrack/releases/s-k-r-i-e-t/faglarna

elec3c Oregistrerad 2009-10-06 15:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig