dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x 20 x DJ Premier: #27 Gang Starr

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan DJ Premier släppte sitt första Gang Starr-album tillsammans med Guru. Bara därför listar jag 30 av DJ Premiers största musikaliska stunder.

Här hittar du alla delar i serien

#27 GANG STARR FEAT. FAT JOE & M.O.P.WHO GOT GUNZ (2003)

Att Gang Starr förr eller senare skulle dyka upp i den här listan var förmodligen ingen överraskning för någon. Det är ju trots allt alltid Gang Starr, samarbetet med Guru, som varit DJ Premiers eget gravitationscentrum. Tvärtom är det stora problemet snarare att välja ut låtarna som får följa med. Det är nog till och med så att, åtminstone här i de lägre regionerna av listan, Gang Starr-låtarna är mest drabbade av ”dagsform”-kriteriet i urvalsprocessen.

Oavsett vilket börjar jag bakifrån även Gang Starr-kronologiskt, med en av låtarna från duons så här långt senaste album: 2003 års The Ownerz. Och vilka är mer lämpade att kalla in för att slåss med ett gäng hårdslående hiphopbeats med egon stora som gaffeltruckar? M.O.P, förstås.

En av väldigt många skitbra låtar från gruppen som kanske eller kanske inte fortfarande existerar.

Ola Andersson

Publicerad: 2009-09-29 23:49 / Uppdaterad: 2009-10-08 23:25

Kategori: Artiklar

3 kommentarer

Det här är ju Gang Starrs sämsta skiva, och den här låten är ju inte ens bland de bättre! Dessutom, finns mycket bättre samarbeten med M.O.P., som t.ex. ”½ & ½”, och med Fat Joe som i ”The Shit Is Real (DJ Premier Remix)”.

Per Oregistrerad 2009-09-30 13:46
 

Per: Det har du helt rätt i. Fast vi är bara på plats 27 för tillfället. Det återstår ju att se vad som dyker upp senare på listan. Man skulle kunna göra en top 30-lista bara över Premierproddade M.O.P-låtar.

Pontus Gustavsson Medlem 2009-09-30 16:28
 

Helt fel, ”The Ownerz” är en sorgligt förbisedd skiva.

http://dagensskiva.com/2003/06/27/gang-starr-the-ownerz/

Ola Andersson Redaktionen 2009-09-30 16:35
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig