dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sleeping States: In the Gardens of the North
In the Gardens of the North (album, cd) Sleeping States
2009
Bella Union/Bonnier Amigo
4/10

Från hemmastudion inget nytt

Brittiske Markland Starkies tredje fullängdare på fem år är en snudd på högtravande företeelse av den typ av musik som nästan enbart existerar i Storbritannien. Det är en korsning mellan singer/songwriter och pop som så tydligt är ett soloprojekt och ung allvarlig man. En folkhistoria som ekar genom musiken. Det är välutrustad hemmastudio och tystlåtna bookletbilder där ett sovande naturlandskap är det vanligaste inslaget. Det är mängder av utgivningar på cd-r, kassett och vinyl. Det är som Jim Noir, men inte på det smarta sättet.

Sleeping States gör just sömnig musik som inte fastnar. Markland Starkie har spenderat lite för mycket tid med sig själv. Till stor del jobbar han med akustisk gitarr längs sparsamma melodier. Melodier som hade behövt utgöra en grund för de plötsliga körer och utfyllnader i arrangemangen som formar In the Gardens of the North.

Albumet puttrar fram som en liten träbåt i ett Beatrix Potter-landskap. Det går långsamt och lite ryckigt. Trots att Markland Starkie är en begåvad sångare blir det här helt enkelt för tråkigt. Kliv ut ur sovrummet, Starkie.


Gardens of the South

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-09-06 00:00 / Uppdaterad: 2009-09-05 16:03

Kategori: Recension | Recension: #5241

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig