dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Basko Sthlm: Basko Sthlm
Basko Sthlm (album, cd) Basko Sthlm
2009
Novier Records
3/10

Imitation

På Way out West i lördags stötte jag på en liten fin man. Han tillkännagav att han ansåg sig själv vara mycket lik den brittiske komikern Noel Fielding. Vid närmare betraktelse märktes det att han försökt väldigt hårt att i minsta detalj efterlikna denna man. Allt från kläderna till håret och accessoarerna. När han beskrev ett besök i England som ”cold, wet and ‘orrible” framgick det även att han tillbringat lång tid att efterlikna dialekten till perfektion i en personbeundran som låg någonstans mellan gullig och oroväckande på skalan.

Dagen innan gick Arctic Monkeys upp på scenen på samma festival. Jag vet inte om Basko Sthlm fanns bland publiken men det är tydligt på deras självbetitlade skiva att de är stora beundrare av samma band. Ett beundrarskap som resulterat i en skiva som inte är undermålig per se men alldeles alldeles medioker och smått mättande efter sisådär en låt. Lite som att skära upp ett gott bröd och upptäcka att det är fyllt av grädde. Om man gillar originalet är det lika bra att lyssna på dem direkt.

Bandet hette tidigare Tabasco Sthlm men blev inte oväntat nog hotade med juridiska åtgärder av såstillverkaren. Här skulle jag kunna lägga in en ordvits om att vara smaklös eller okryddad men jag avstår från det.

Marie Lindström

Publicerad: 2009-08-20 00:00 / Uppdaterad: 2009-08-19 23:53

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5222

5 kommentarer

haha. Det är sånt här skit som kommer fram nu när kvalitetskontrollen skivbolagen hade försvunnit. Arctic är ju ett skitband från början så en kåpia blir ju som utspädd lättmjölk.

Stu Boy King Oregistrerad 2009-08-20 09:21
 

Minimjölk!

Emil Oregistrerad 2009-08-20 10:43
 

Säga vad man vill om bandet, men Arctic Monkeys-kopior är nog bland det sista man kan säga. De har ju blivit hyllade i många tidningar & bloggar för att ha just ett ”eget” sound.

Stu Boy Queen Oregistrerad 2009-08-21 11:56
 

kom igen, vi får inte skriva per se sådär! det är inte bättre än att emulera Noel Fielding :)

Per Oregistrerad 2009-08-24 12:26
 

typiskt recensenter som bara vill vara iskalla och rata bara för att, men att tycka att tabasco kopierar arctic monkeys är att visa sin musikaliska okunnighet. precis som en gammal gumma skulle säga att allt mellan Europe och Cannibal Corpse låter ”precis likadant”. i mitt tycke är skivan inte som den gamla EPns kvalité, men en helt annan musikstil än arctic monkeys.

Lådan Oregistrerad 2009-08-27 14:41
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig