dagensskiva.com

48 timmar

Text

Regnet kunde inte stoppa Mastodon

Av skilda anledningar har det dröjt flera år sedan jag såg Mastodon live senast och därför var det en av de spelningar jag såg fram emot mest på Sonisphere. Och bandet var smått fantastiskt att få återse igen måste jag säga.

Mastodon har några trumf på hand. Inte nog med att de besitter en stor kompetens i hanteringen av sina instrument, de har en förmåga att snickra ihop finfina låtar också. En annan egenskap som Mastodon besitter är en väldigt laid back attityd till, tja, hela sin existens verkar det som. Och det smittar av sig både på konserterna och på låtarna.

Med senaste plattan Crack the Skye i minnet kunde man anta att de hårdare spåren skulle få stryka på foten, men så var inte fallet alls, snarare tvärtom och Mastodon botaniserade i hela katalogen, med en topp i klassiska March of the Fire Ants.

Summan blir en strålande kombination som ger ett riktigt bra band som i sin tur gör en riktigt bra spelning. Trots det stundtals kraftiga regnet.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-07-19 10:59 / Uppdaterad: 2009-07-19 13:38

Kategori: Festivaler 2009, Konsert, Sonisphere 2009

2 kommentarer

Bästa på länge! Fan vilka musiker!!!

Kristofer Oregistrerad 2009-07-19 11:31
 

[...] Dagens Skiva har också en recension och var mer nöjda: Med senaste plattan Crack the Skye i minnet kunde man anta att de hårdare spåren skulle få stryka på foten, men så var inte fallet alls, snarare tvärtom och Mastodon botaniserade i hela katalogen, med en topp i klassiska March of the Fire Ants. [...]

Mastodon i Hultsfred, filmklipp | Kulturbloggen Oregistrerad 2009-07-20 11:57
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig