dagensskiva.com

48 timmar

Text

Inspirerad spelning av Cradle of Filth

Jag visste egentligen inte vad jag skulle förvänta mig av Cradle of Filth på Sonisphere. Mitt intresse för bandet har onekligen falnat drastiskt, kanske beroende på att jag inte har varit särskilt imponerad av bandet när jag har sett dem live tidigare.

Men på Sonisphere hittar vi återigen varandra, jag och Cradle of Filth. För spelningen var verkligen kanonbra, även om det tog ända till en fet version av Cruelty Brought Thee Orchids som poletten trillade ner ordentligt.

I stället för att överarbeta allting i form av framträdande, utstyrslar och scenutsmyckning levererar Cradle of Filth en avskalad och övertygande spelning. Gothdragen som smugit sig in i bandets sound märktes inte och någon Sarah Jezebel Deva fanns heller inte på scen. I stället var det nya keyboardisten Ashley Ellylon som fick stå för den kvinnliga sången, som sträckte sig till att dyka upp i den avslutande Her Ghost in the Fog.

Jag hade gärna sett fler gamla låtar, men på det stora hela är jag helt nöjd med min upplevelse av Cradle of Filth. Och som en kompis som såg bandet för första gången konstaterade: ”Han ser fan rätt elak ut”, med hänvisning till frontmannen Dani Filth. Mission accomplished, antar jag.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-07-19 10:40 / Uppdaterad: 2009-07-19 13:41

Kategori: Festivaler 2009, Konsert, Sonisphere 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig