dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pronto: All Is Golden
All Is Golden (album, cd) Pronto
2009
Contraphonic
6/10

Pronto jobbar långsamt

Det var redan för tre år sedan som Mikael Jorgensen spelade in albumet tillsammans med Greg O’Keefe i Chicago. All Is Golden släpptes i våras. I Pronto verkar det mesta ta tid. Tid som istället läggs på alla andra band som Jorgenson och hans vänner spelar med. Jorgensen spelar till vardags med Wilco och hans medmusikanter arbetar med bland annat med Iron & Wine och Califone. Det har flyttats från New Jersey till Chicago och tillbaka till Brooklyn och bandets har trillat isär och ihop. Med tanke på att Jorgensen och O’Keeffe började spela tillsammans i Movere Workshop redan 1995 och det arbetet inte resulterade i särskilt mycket så är det ändå en bedrift att All Is Golden finns ute i skivdiskarna.

Fanns det en linje mellan Andreas Mattsson och Steely Dan skulle All Is Golden placeras på den. Det är snyggt och stelt. Ballader och pianotunga popsånger med ett ständigt närvarande sjuttiotal och blyg sång av Jorgensen. Det är det stela och snygga som gör Pronto. Den totala avsaknaden av svett och skrev gör låtar som All Is Golden, en totalt humorlös åttiotalspastisch, till väl godkänd sidoprojektspop. Det är när tempot ökas väl mycket, som i Unexpected Vex som Pronto inte håller hela vägen. Då blir det så tydligt att det saknas sväng att jag skäms å deras vägnar.

En torr och kall låt som When I’m on the Rocks lovar väldigt mycket och Pronto kommer definitivt vara värda att följa om de ser till att få ut ett nytt album inom de närmsta tio åren.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-07-13 00:00 / Uppdaterad: 2009-07-12 18:22

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5181

3 kommentarer

Jorgensen!!! Husgud från tiden i Ministry!!! detta ska beställas omedelbums från CDON kanske? Så ni får smaka profiten???

Primal Oregistrerad 2009-07-13 10:20
 

Nej, nej. AL JOURGENSEN. Du blir kanske besviken om du köper detta från CDÖN isf.

Jesper Oregistrerad 2009-07-13 10:34
 

[...] alla kringprojekt. Möjligtvis ligger Autumn Defense ganska nära keyboardisten Mikael Jorgensens Pronto. Det är solskenspop med detaljer i det [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig