dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Accidents: Stigmata Rock 'n' Rolli
Stigmata Rock 'n' Rolli (album, 10”) The Accidents
2009
Bootleg Booze Records
6/10

Våta Status Quo-drömmar

The Accidents verkar inte slå av på takten och mellan fullängdarna dyker det titt som tätt upp sjutummare och annat trevligt. Just annat är det tal om den här gången, då Örebroarna har den goda smaken att släppa tiotummaren Stigmata Rock ‘n’ Rolli, försedd med sex färska spår.

Är man bekant med sin The Accidents är det inte några större överraskningar hur det låter. Snarare betar de av alla delar av sitt uttryck; de stökiga punkdängorna, de småktande kärlekslåtarna och hillbillysvänget, alltihop under samma paraply av ett enormt dansant sound.

Allra bäst blir det på b-sidans Downunderman, där The Accidents lever ut sina allra våtaste Status Quo-drömmar och låter boogierocken härja fritt.

Häromsistens på Arvikafestivalen var The Accidents debut All Time High en av skivorna som passerade genom bandaren, och det konstaterades att det nog var The Accidents finaste stund trots allt. Stigmata Rock ‘n’ Rolli överträffar visserligen inte heller All Time High, men den förvaltar arvet väl.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-07-08 12:00 / Uppdaterad: 2009-07-07 14:52

Kategori: Recension | Recension: #5176

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig