dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Speech Defect: Happy Hunting
Happy Hunting (album, cd) Speech Defect
2009
Brunljud/Border
7/10

På jakt efter den gamla skolan

Välkommen till den tredje funkresan med svenska rapgruppen Speech Defect. En del har förändrats sedan sist. Thage har lämnat gruppen men har istället fyllts ut med boråsgrabben Dj Ego, som förövrigt är flerfaldige sverigemästare i DJ-ing.

Annars är nog det mesta som vanligt, svängigt och glädjefyllt. Vid releasefesten på Pustervik i Göteborg dansade undertecknad utklädd till åsna tillsammans med en gorilla, en kyckling och ett lejon på scen bakom gruppen. Något som tydligt representerar glädjen och humorn i gruppen. Där det huvudsakliga budskapet liknar det glada 80-talets party and havin’ fun. Det räcker så. Varför göra det svårare?

På tredje skivan har man lite mer elektroniska inslag än tidigare, speciellt på den första singeln Ice Cream Truck där man väljer att känna på trenden. Texterna är oftast lika lätta som musiken i helhet. De är direkta och roar för stunden, precis som den tidigare musiken från gruppen. Det ges med andra ord aldrig utrymme för något personligt själsligt i lyriken.

Precis som jag skrev i senaste recensionen är det förvånande hur pass underground Speech Defect är på hemmaplan. Folk som varit en del av den svenska hiphopscenen i mången år känner inte ens till dem. Ett erkännande borde kommit för längesen, speciellt med tanke på de stora gäster som gästat gruppen under åren. Den här gången har man med sig västkustlegenderna från The Pharcyde, svenska superrörsten Kissey Asplund och britten Jid Sames. En bredd som borde väcka intresset hos skallarna där ute. Det återstår att se om Ice Cream Truck lyckades locka några fans till att ta del av deras mer genuina sound. Annars har de nog kvar de fansen som gillade förra skiva och trivdes med den ljudbilden.

Speech Defect – Ice Cream Truck

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-06-24 00:00 / Uppdaterad: 2009-06-24 22:23

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5162

4 kommentarer

Hur är det med engelskan? Den har ju varit lite svajig och stel innan.
Blir lite sugen på att plocka fram någon gammal gamm 12a nu hå hå

Puritanen Oregistrerad 2009-06-24 00:21
 

Puritanen: Det är inte hundra. Men det funkar liksom. Speech Defect är ingen grupp med världens bästa rappare liksom. Men det är ändå ett juste sound totalt sett.

Pontus Gustavsson Medlem 2009-06-24 01:42
 

fan det sämsta jag hört/sett. upprörande.

Rabies Oregistrerad 2009-06-24 19:59
 

Rabies, du är ju dum i huvudet. Ice cream truck är ju sjukt fet. Dock låter den väl mycket som Maskinen.

Dj Eschel Oregistrerad 2009-07-23 14:47
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig