dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Light In Your Life: Light In Your Life
Light In Your Life (album, cd) Light In Your Life
2009
Afmusic
6/10

Det stora tjocka molnet

Light In Your Life svävar in i tillvaron likt ett tjockt regnmoln en het sommardag. De väldiga basgångarna tillsammans med de vemodigt distade gitarrer kan förstöra vilken fest, eller för all del vilken sommardag som helst. Men i detta fall väljer jag att ta bondens parti och hävda att det behövs regn för att ängen ska fortsätta växa. Dock får man passa sig så inte ängen blir övervattnat.

Det går att älska Light In Your Life, i rätt proportioner. Efter ohälsosamt många genomlyssningar önskar man som skivrecensent att det endast var en 4-spårs EP som man skulle skriva om. Det blir lite väl mycket för att hålla sig till klarspråk. Alla låtar är i väldigt lågt tempo och för den med sömnsvårigheter kan den här skivan vara receptet.

Jag läste i Fredrik Lindströms bok Jordens smartaste ord att man somnar lättare till brus. I praktiken innebär det att du sänker ner volymen på skivan till en avslappnande nivå, då återstår nästan bara basbrus. Ljudbilden är med andra ord väldigt basig. Men med rätt humör och i rätt dosering gillar jag det basiga i Light In Your Lifes musik. Inte bara som sömnhjälp utan även som en extra svart färgklick i det redan mörka som skivan omges av.

Det som är det mest fascinerande med bandet och som gör det lilla extra är Johann Bernövalls sång. Han har en väldigt känslomässig röst och jag känner med honom när han sjunger sina rader. Det är egentligen han som lyfter upp hela detta regnmoln av tunga basljud och får det att sväva. För ett högre betyg hade jag däremot gärna sett att molnet även släppte in lite sol i mellan. Mer ljus i tillvaron med andra ord.

Martin Sjölander

Publicerad: 2009-06-24 00:00 / Uppdaterad: 2009-06-24 16:29

Kategori: Allmänt, Recension | Recension: #5161

5 kommentarer

Men. Vad gör du med bandnamnet recensionen igenom?

Magnus Oregistrerad 2009-06-24 00:12
 

Associationsfel? :)

margaret thatcher Oregistrerad 2009-06-24 12:20
 

Oj, nu är det ändrat

Martin Sjölander Medlem 2009-06-24 16:30
 

Som sagt, man blir trött av musiken när man lyssnat för länge…

Martin Sjölander Medlem 2009-06-24 16:31
 

gött

sägaldrighejdå Oregistrerad 2009-06-24 17:39
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig