dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne

Maj bjöd på 10-årsdag och påföljande kalas för dagensskiva.com. De av redaktionen som inte redan bor i Skåne tog sig ner till Debaser Malmö för att fira spektaklet med sura men goda drinkar, diskjockning och grymma band. Tack alla som var där och firade oss!

Ciara Fantasy Ride (album)
Släpptes sjätte maj. Ett himla bra album helt enkelt, kanske det jag har lyssnat allra mest på i år! Kommer säkerligen hänga kvar som ett av årets bästa R&B-album året ut.
(Karin Lillbroända)

Lilly Wood And The Prick Lilly Who And The What? (album)
Ibland, mellan Mikael Rickfors allvarliga mustaschsnack och Mona Sahlins försök till röstvärvning, erbjuder Spotify stunder av glädje. Så var det när jag på jakt efter något helt annat stötte på Lilly Wood And The Prick och deras folk-something-pop på sju spår. En snabb informationssökning ger inte mycket förutom att de verkar vara en fransk duo. I vilket fall är covern på Santogolds L.E.S. Artistes en strålande version, där kanterna slipats runda och texten blivit tydlig tillsammans med tamburin och givet handklapp. Down The Drain (Lafayette Remix) är tillräckligt electrofransk för att duga till och med åt de svåraste av Amélie från Montmartre-kopior. Samtidigt en av maj månads mest spelade låtar hos mig. Ibland är internetguden god.

Wilco Wilco (the album) (album)
Maj har varit en lysande månad. Spelningar med ett svängigt Phosphorescent, en Bonnie ”Prince” Billy i Adidasbyxor och med totalt omarrangerade låtar och ett till hälften utbytt The Shins med nytt material var bara början. Grizzly Bear fick äntligen ut emotsedda och sedan länge läckta Veckatimest, Iron & Wine släppte en oväntat spännande dubbel med tidigare outgivet material och Danger Mouse välkomnade alla att själva införskaffa sig osläppta och problemförföljda Dark Night of the Soul, samarbetet med Sparklehorse och ett otal artister, och den var fantastisk så klart. Sen var det Jason Lytles Yours Truly, the Commuter som kom ut och än så länge är årets släpp och Wavves-plattan kom ut i Sverige och det var ju på tiden.

Men det blir ändå Wilco (the album) som blir mitt val till månadssammanställningen. Jag har länge sett fram mot albumsläppet och för några veckor sedan lade bandet upp albumet streamat på sin hemsida eftersom det redan hade läckt. Nu är det borttaget men kommer att dyka upp då och då fram till officiella släppet den 30 juni. Det är inte samma Wilco som på Sky Blue Sky, ett album som jag värderar betydligt högre nu än när jag skrev om det för två år sedan, men det är definitivt ett bra Wilco. Förra veckan gick också den väldigt talangfulle före detta bandmedlemmen Jay Bennett bort. En aktualitet vi hellre sluppit. Så plocka nu fram Summerteeth och hylla Bennett i väntan på Wilco (the album).
(Maria Gustafsson)

Calexico The News About William (låt)
Maria har så smått börjat introducera mig för skägg av olika slag. Calexicos The News About William är det bästa hittills och den borde rimligen vara sönderspelad nu med tanke på hur mycket jag har lyssnat på den. Men det är den lite för bra för att bli.
(Tomas Lundström)

Jason Lytle (artist)
Kommentar överflödig. Geni.
(Jonas Appelqvist)

Sonic Youth på KB, 27 maj (konsert)
Kommentar överflödig. Genier.
(Rebecka Ahlberg)

dagensskiva.com (folksamling)
Världens finaste redaktion firade tio år i Malmö. Det var vackert.
(Patrik Hamberg)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2009-05-30 00:00 / Uppdaterad: 2009-05-30 14:37

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

4 kommentarer

Ingen Manson? Sitter ni med ett ängslit finger i luften och känner??

Peterok Oregistrerad 2009-05-30 14:14
 

Jag känner verkligen att jag måste lägga till Beyoncés konsert som månadens bästa också. Hehe, hade nog tillfällig minnesbrist när jag skulle välja månadens bästa.

Karin Lillbroända Redaktionen 2009-05-31 01:37
 

Varflr har du inte lagt till den dÅ????

Medlem 2009-05-31 14:06
 

Jag gjorde ju det i och med den där kommentaren.

Karin Lillbroända Redaktionen 2009-05-31 22:45
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig