dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Isis: Wavering Radiant
Wavering Radiant (album, cd) Isis
2009
Conspiracy/Playground
8/10

Våghalsigt

Oceanic är för Isis vad Appetite for Destruction är för Guns N’ Roses eller, mer genrebesläktat, vad Undertow är för Tool, en måttstock som länge kommer användas för att bedöma nya utgåvor av banden. Det kan tyckas vara orättvist, men faktum kvarstår; Oceanic innebar en enorm succé för detta Los Angeles-band och är svår att bortse från. Därmed inte sagt att ytterligare jämförelser sker då Wavering Radiant innebär en relativt ny sida för Isis.

Den svårmodiga, hypnotiska posthardcore bandet hängav sig till på ovan nämnda genombrottsskiva och på påföljande Panopticon har till viss del fått stryka på foten för ett groovigare och mer extrovert sound. Detta har medfört att fansen delats upp i två läger. Jag sållar mig till de som anammar dagens Isis.

Med orientaliska partier i Stone to Wake a Serpent och storslagna refränger i inledande Hall of the Dead är bandet något på spåret. Borta är det överdrivet polerade som genomsyrat tidigare skivor, kvar är den känsla de förmedlar live. Och det är då Isis verkligen kommer till sin rätta.

Trots att jämförelser numera innefattar Tool mer än, säg, Mogwai eller Neurosis ska äldre puritaner inte dra åt sig öronen. Isis bevisar än en gång att de är att räkna med och gör det med den äran.

Publicerad: 2009-05-07 00:00 / Uppdaterad: 2009-05-07 00:03

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5098

12 kommentarer

Ööhh. Hört talas om att recensera en skiva på djupet? Flumma lite? Det är nämligen då en recension blir som bäst.

Erik Oregistrerad 2009-05-07 08:48
 

Ta upp Tool två gånger utan att nämna att Adam Jones faktiskt är med på denna platta… Vet hut!

Skit samma. Skivan är fantastisk. Besvikelsen över Mastodons bottennapp glömdes bort så fort de första tonerna från denna hamnade i mina öron. Nu vill jag bara att min limiterade vinyl ska komma.

Björn Oregistrerad 2009-05-07 10:00
 

bra skit. inte riktigt som panopticon men den växer.

erimos Oregistrerad 2009-05-07 12:42
 

Det här är Isis bästa platta hittills enligt mig. Suggestiv stämning och totalt krossande riff. Produktionen gjord av Joe ”evil” Baressi borde också lyftas fram då den är helt klockren. Ljudet på plattan är en audiofils dröm. Sista låten ”Threshold of Transformation” är så jävla bra att man baxnar. Skulle vara kul att veta vilka låtar Adam Jones är med på, jag gissar på att det är ”Ghost Key” och ”Hand Of The Host”, skulle vara kul att veta säkert dock.

Wavering Radiant Oregistrerad 2009-05-07 12:43
 

Björn:

Du kallar Crack the Skye för ett bottennapp och Wavering Radiant för fantastisk? Tillåt mig skratta.

Skivan är hyffsad men inte mycket mer, den är bättre än deras förra alster men det säger väl inte speciellt mycket egentligen då den var det sämsta de gjort. Jag saknar Oceanic och Panopticon.

Vippe Oregistrerad 2009-05-07 15:18
 

Vippe: Eh, ok? Bara skratt, ingen utveckling om varför?
Då skrattar jag väl tillbaka om det är nivån du är på.

Själv tycker jag att denna är bra nära i nivå med Panopticon och Oceanic – som jag för övrigt inte behöver sakna alls eftersom jag faktiskt kan lyssna på dem när jag vill.

Björn Oregistrerad 2009-05-07 16:17
 

Helt enastående skiva! Gick precis förbi Crack the Skye som årets hittils bästa skiva , och då tokhylla jag ändå Mastodons senaste epos.

Adam Jones är krediterad för gitarrspel på ”Hall of the dead” och för keyboards på ”Wavering Radiant”.

Dock går det att läsa i senaste Close up att Adam Jones fantastiska gitarrspel gick att beskåda i ”Stone to wake a serpent” också. Verkar dock inte stämma så bra, i alla fall,
”Hand of the Host” årets låt?

Medlem 2009-05-07 18:35
 

Tragiskt att ett så orginellt band som Isis ska behöva börja låta som Tool…

Philip Oregistrerad 2009-05-08 11:19
 

Börja låta som Tool? kan jag inte hålla med om riktigt, dock känns själva bilden av banden väldigt lika varandra men musikaliskt sätt är originaliteten i dom båda banda vitt skilda.

Medlem 2009-05-08 14:43
 

Philip, om du anser att Wavering radiant låter som Tool så har du uppenbart inte lyssnat på skivan över huvudtaget. Eller på Tool. Vilket är det?

Medlem 2009-05-08 22:14
 

En riktigt genomtjock skiva. Isis absolut svagaste känns det som just nu. Klarade inte ens av att lyssna genom hela.

Martin Oregistrerad 2009-05-13 11:48
 

Här står vilka spår Adam gästar på… Ã–verraskande med keyboards!

http://en.wikipedia.org/wiki/Wavering_Radiant

joel Oregistrerad 2009-06-04 12:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig