dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sexfemman: Grimaschmusik
Grimaschmusik (album, cd) Sexfemman
2009
Slangmusik/BonnierAmigo
5/10

Grimasch om kvällen

Roine Borgstrand, eller Sexfemman, debuterar efter samarbeten med bland andra Mingan och Paragon. Och efter mixtapet Doggybag som släpptes i december. Ett tape med några flitigt spelade låtar som absolut hade platsat på Grimaschmusik.

Grimaschmusik framkallar både glädjande och mindre glädjande ansiktsuttryck. Visst är Adolf Hipster on point, refrängen på Skolgård visuell och En svensk tiger allt för sann. Men i övrigt är jag inte särskilt övertygad med korta, snabba enminutersspår som rinner av lika snabbt som de levereras. Och det är uppenbart att Sexfemman är bemästrad av sina producenter Stuffe och Mackan när det gäller rap.

Framförallt är Sexfemmans svaghet som rappare hans enformighet och att han låter lite lätt bajsnödig. Röstläget varieras inte tillräckligt och det känns som det finns mycket mer där att utveckla. För texterna är det inget fel på. Snygga rim och uppenbar inspiration från Paragon och Fattaru-kollegorna.

Grimaschmusik är en spännande skiva. Någonting som man inte har hört i Sverige tidigare och det känns skönt att det satsas ordentligt med snygga videor och spännande ljudbild. Men det känns fortfarande lite som om stilen befinner sig i ett betastadie och det finns mer att utveckla. Men jag minns inte när jag hörde en sådan här bra skiva från en gymnastiklärare senast. Gör du?

Sexfemman – En svensk tiger

Sexfemman – Skolgård

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-04-17 00:00 / Uppdaterad: 2009-04-16 22:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5067

4 kommentarer

Grime!!! Mycket spännande genre!!! Enda genren förutom YACHT som utvecklas????

Peterok Oregistrerad 2009-04-17 09:28
 

Peterok: Sexfemman är inte grime. Nästan närmre skweee i så fall.

Pontus Gustavsson Medlem 2009-04-17 09:55
 

Grimemusik utan grime??? Falsk marknadsföring!!

Peterok Oregistrerad 2009-04-17 10:42
 

”texterna är det inget fel på”? Med texter som handlar om att han är en mobbare som tycker att han har behov av att peka ut andra människor som svaga? Jävla machobajs och osäkert tönteri.

Kristofer Oregistrerad 2012-03-15 16:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig