dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Camp Lo: Stone And Rob: Caught On Tape
Stone And Rob: Caught On Tape (album, cd) Camp Lo
2009
Soul Fever/SRC/Universal
7/10

Camp Lo har fortfarande glöd

Geechi Suede och Sonny Cheeba från Bronx skaffade sig en rejäl buzz med sin förstasingel Coolie High och sitt funkiga och jazziga sound på debutskivan Uptown Saturday Night 1997. När man släpper sin fjärde skiva tolv år senare är det inte med samma förutsättningar och glöd. Men där finns fortfarande någonting.

Man har kvar Ski på en produktion men i övrigt står Apple Juice Kid, Smoking Apples och Jocko för beatsen. Vilket ger en salig blandning med olika stilar på nästan varje beat. Baktakter, klubbbeats, softa, soulig och såklart en funkig ljudbild.

Bäst gör sig Camp Lo på mjuka låtar som Ticket 4 2 och Gotcha. De har avslappnat flyt båda två och det låter som vanligt snyggt. Men de gör väl inget bestående intryck och texterna är ganska slätstrukna och intetsägande. Lite som partylåten On Smash som innehåller skivans enda stora namn, Styles P och Pete Rock.

Det är något som saknas. Även om det är svårt att peka på vad det är som behöver förändras. Kanske är det helt enkelt att deras musik inte rört på sig så mycket. Den verkar trivs där den befinner sig. Dessutom gör den splittrade spridningen av låtar att det infinner sig en mixtapekänsla. Men är man ett fan av Camp Lo så kommer man förmodligen rådigga den här skivan.

Camp Lo med Styles P – On Smash / 89 of Crime

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-04-05 00:00 / Uppdaterad: 2009-04-14 11:12

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5041

3 kommentarer

Jag tror jag kommer gilla skivan mycket när jag väl lyssnar. Uptown Saturday Night har haft en viss dignitet i mitt liv.

Agnes Arpi Medlem 2009-04-05 19:58
 

Ye håller med, inte megastabil. Den är dock bättre än det förra dem släppte för nått år sedan. Och 89 är råtung! Wa-da-de Wa-da-da-de!

Micke Oregistrerad 2009-04-06 09:06
 

Det heter väl ändå beat i singular?

Jim Profit Oregistrerad 2009-04-09 11:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig