dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Talking to Teapots: This is Music!!! -I'm Going Down...
This is Music!!! -I'm Going Down... (album, cd) Talking to Teapots
2003
Det här är inget riktigt skivbolag records
8/10

Den dolda skatten

Med anledning av tioårsjubilerande Talking To Teapots stundande födelsedag senare i år ser jag det som ett tvång att uppmärksamma svenska folket på detta sorgligt förbisedda band från Kristianstad. Denna fullängdare släpptes 2003 i egen regi på eget cd-r-bolag med tillhörande fyndigt namn. Efter sejouren sommaren 2002 med ett sjutumssläpp på lilla Play Me Like A Drum Records gav Kristianstadkillarna ut denna platta på eget bevåg och all heder åt ett sådant initiativ. Sorgligt, men hedervärt.

Om Thurston Moore skulle bli instängd i en studio tillsammans med låtgenierna i The Olivia Tremor Control och Jeff Mangum i Neutral Milk Hotel skulle det låta så här. Det flörtas med Hüsker Dü, The Beatles sextiotal och, framförallt, Elephant 6-kollektivets osvikliga melodier. Och jag går igång på det. Stenhårt.

Talking to Teapots har ständigt gått från klarhet till klarhet och jag tycker de på detta släpp fokuserat på melodiska poplåtar i första hand jämfört med tidigare demomaterial som hade en förmåga att ta ut svängarna lite för mycket i psykedeliaperiferin. Vi bjuds här på lekfull och kul pop som inte fegar att plocka fram tunga artilleriet och avlossa bomber i form av frenetiskt påträngande och medryckande larm. I ena stunden har en Amiga 500 dammats av och genom denna har en av skivans bästa låtar skrivits, i andra låtar rensar bandet föredömligt och sveper in musiken i distade ljudlandskap.

I There’s a Roadblock on the Road Between the Road and the Block konstateras just detta och det presenteras ett rasande sväng med tillhörande stämsång. Martin Månsson sjunger på toppen av sin röstkapacitet i Air Vent Lullaby och A New Pair of Eyes är den klockrena lofi-stänkaren Andrew Reger önskar han skrivit.

Att det ibland blir lite för mycket navelskådande drar ner betyget lite. I övrigt är det klockren indierock väl värd att upptäcka. Basta.

Publicerad: 2009-03-13 03:54 / Uppdaterad: 2009-03-13 03:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5005

7 kommentarer

Det går fortfarande inte att söka efter recensioner i arkivet på bokstav. Man nås bara av ”404 Förlåt, men jag kunde inte hitta det du kom hit för”

http://dagensskiva.com/arkivet/alla/#aF

Medlem 2009-03-13 10:21
 

gääsp.. kristianstad, kommer du därifrån?

matarvatten Oregistrerad 2009-03-13 13:45
 

En som använder uttrycket ”från klarhet till klarhet” måste vara över 40 eller sportreporter.

DAP Oregistrerad 2009-03-16 17:04
 

Över 40? Nej.
Sportreporter? Nej.
Två fel av två möjliga.

Medlem 2009-03-16 21:37
 

Shaktar ränderna går aldrig ur!!! Skriva som en Gubbe trots att man e Skinny Teen fortfarande! Usche!!

Primal Oregistrerad 2009-03-16 21:50
 

men shit gäääsp, alla mästerkritiker åt kritiker som kommenterar här, ni kanske ska starta en hipp blogg och börja såga recensenter haha. vilken idé. fan för folk som ska tycka så jävla mycket proffs hela tiden. Nej all heder åt TEAPOTS! spelar väl ingen jävla roll vilken stad dom kommer ifrån. dummaste jag hört.

Martin Persson Oregistrerad 2009-03-19 00:21
 

Kristianstad? ligger det i norge eller? var är örebrobanden?

Medlem 2009-03-19 00:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig