dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Tribulation: The Horror
The Horror (album, cd) Tribulation
2009
Pulverised/Sound Pollution
7/10

Skenet kan bedra

En titt i Daniel Ekeroths utmärkta bok Swedish Death Metal ger att det finns två olika Tribulation inom musik av den hårdare skolan i Sverige; dels ett sedan länge nedlagt thrash metal-band från Surahammar, dels ett death metal-band från Arvika.

Det är det sistnämnda som debuterar med plattan The Horror.

Det vore inte särskilt svårt att få för sig motsatsen. Tribulation låter nämligen äldre än de egentligen är och skäms inte för att ösa ur den inspirationskälla som är det tidiga svenska 90-talet.

Tvåtaktsdöds är grunden, men bandet växlar ofta till både långsammare och snabbare takter. Man har dessutom nära till den melodiska deathrashen. Allt med ett ständigt närvarande och ytterst medryckande sväng.

Ytterligare plus får bandet också för filmreferenserna som dyker upp titt som tätt; från omslagets Exorcisten-avbild, till cd-häftets insida där silhuetten från vampyren i Nosferatu dyker upp. Eller varför inte albumtitelns Apocalypse Now-passning, som också avslutar plattan. Och säkerligen hittar man även fler referenser om man dyker djupare.

The Horror är sammantaget en pigg debut som borde få fart vilket öldrickande sällskap som helst. Och går de inte i gång är det banne mig inte bandets fel.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-03-08 00:00 / Uppdaterad: 2009-03-09 00:08

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4997

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig