dagensskiva.com

48 timmar

Video

Dagens spotifyalbum: Autopsy Severed Survival

autopsy severed survival
Jag skriver dagens, trots att det här kanske inte alls blir en daglig feature. Hur som helst, så här använder jag Spotify, för att lyssna på musik jag aldrig haft en tanke på att köpa eller orkat ladda ner, men ändå varit nyfiken på. Det finns gott om sånt i katalogerna. Visst allt finns inte, men väldigt mycket (jag har än så länge inte hittat ett format som har allt, inte ens mp3).

Idag handlar det om fortsättningen på dödsveckan (jag påbörjade den här serien på annan plats) och Autopsys debutalbum Severed Survival som finns i vad som verkar vara en utökad återutgåva. Albumet är ett av de Tomas tipsade mig om när jag bad om grunderna i dödsmetall i slutet av förra året.

I övrigt var det väldigt tomt Spotify-katalogen när det handlade om dödsmetall 101. Några av artisterna finns representerade, men inte med de album Tomas föreslog. Så frågan är vad jag väljer med Bolt ThrowerMercenary eller Honour-Valour-Pride? Vad tar jag först med DeathThe Sound of Perseverance, Live in L.A. Death & Raw eller Symbolic?

Lyssna på Severed Survival i Spotify


Autopsy spelar Ridden with Disease i replokalen 1988.


Critical Madness i replokalen 1988.


Embalmed i replokalen 1988.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2009-03-03 16:42 / Uppdaterad: 2009-03-04 10:38

Kategori: Dagens spotifyalbum, Video

4 kommentarer

Utbudet verkar ganska tunt på Spotify. Det är oftast inte någon bra inkörsport att lyssna på femte skivan med ett death metal-band, för då har det oftast hunnit bli åtminstone mitten på 90-talet och death metal har gått från spännande och desperat till en bunt genreklichéer.

Även om det inte alltid är andra demon som är bäst, så är det ofta första eller andra skivan. Se t.ex. Entombed (första: Left Hand Path), Merciless (första: The Awakening), Tiamat (första: Sumerian Cry), Sepultura (andra: Schizofrenia) etc. Av Death är väl andra skivan, Leprosy, klassikern. Boltthrower hade hittat sin stil ordentligt på andra skivan, Realm of Chaos, medan första, In Battle There is no Law, hör till allmänbildningen på grund av den sköna produktionen.

puterman Oregistrerad 2009-03-03 21:50
 

Alla skivor med bolt thrower är skitbra så vilken som funkar. Med death är scream bloody gore det endaj ag kan lyssna på och möjligen nått på leprosy

Spank Williams Oregistrerad 2009-03-03 22:18
 

Mental funeral med autopsy ska det vara dessutom

Spank Williams Oregistrerad 2009-03-03 22:18
 

av de skivor som fanns att välja på med Death är nog Symbolic att föredra, även fast ljudet som fanns på Scream Bloody Gore är långt borta. Annars är Human en favorit. Human var en slags ingång till mer teknisk dödsmetall och på Symbolic är det lite samma stuk.

Severed Survival är mycket riktigt Autopsys bästa!

Medlem 2009-03-04 00:29
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig