dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Soundtrack: Palermo Shooting
Palermo Shooting (album, cd) Soundtrack
2008
City Slang
7/10

Se med stängda ögon

När vi söker svar på de frågor som vi alla bär inom oss finns det ett ställe där man alltid kan vända sig och med sina bara händer bedja om ett svar – IMDB. Där har en biobesökare skrivit ett mindre smickrande omdöme om Wim Wenders nya film Palermo Shooting:

This is easily Wim Wender’s most pretentious movie to date, and that’s saying a lot given that Wenders is perhaps the most pretentious director of his generation.

Vidare säger recensionen: ”Watch with your eyes closed”. För om filmen inte är särskilt bra så är soundtracket desto bättre. Det består ungefär till hälften av specialskrivna sånger för filmen. Till exempel två sånger av Grinderman, ett av Nick Caves sidoprojekt. Cave har sagt att låten Dream är: ”truly fantastic, even if I do say so myself”.

Bra, visst, men inte fantastisk. Det är däremot kompositionen av det här soundtracket. Låtarna är delikat ihopplockade av någon smart hjärna. De säger ingenting om filmen, som tydligen har döden som en rollfigur och en cameo av Lou Reed, men som samling fungerar de perfekt.

Den här samlingen låtar kanske vävs ihop elegant i filmen men även att lyssna på dem i soundtracksversion ger stor behållning. Skivan innehåller musik från olika decennium men flyter samman på ett sätt som känns helt naturligt. Ett tillfälle att upptäcka och pånyttupptäcka bra musik.

Finaste låten från skivan:

Marie Lindström

Publicerad: 2009-02-19 00:00 / Uppdaterad: 2009-02-19 13:41

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4963

4 kommentarer

Sämsta soundtracket sedan Garden State? Förmodligen!

Gräset Oregistrerad 2009-02-19 00:12
 

…inte

trädet Oregistrerad 2009-02-19 01:32
 

kanske t.o.m. sämre än det till virgin suicides? eller soundtracket till casino…

haakon Oregistrerad 2009-02-19 23:42
 

hela den Beirut-plattan ”Gulag Orkestar” är väldans bra (om än lite special och smal) om man gillar videon ovan. Låten Rhineland spec

sundet Oregistrerad 2009-02-21 22:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig