dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Devin the Dude: Landing Gear
Landing Gear (album, cd) Devin the Dude
2008
Razor & Tie
6/10

Hög men låg

Det kan ta ett tag att förstå sig på Devin the Dudes stil och charm. Själv insåg jag det nog först på senaste skivan. Nummer fem i ordningen är inte direkt något steg åt något håll var det gäller utveckling. Devin verkar nöjt sitta fast på samma bak i soffan med sina joints och sina brudar som han gjorde på senaste skivan. Det behövs helt enkelt inte mer än så för att göra en Houston-rappare glad, men kanske lyssnarna.

Devin the Dudes musik är porr- och gräsromantiserade diskbänksrealism utan några större överraskningar. Han har som regel alltid några riktigt bra låtar på sina skivor och några spår som inte håller samma klass. I Can’t Make It Home är helt klart skivans låt med stort L. Sångrefräng och storytelling på ett romantiskt beat. Smörigheten är ingenting som det snålas på från början till slut på Landing Gear. Sjunger inte Devin själv refrängen tar han gärna in gästsångare. Inte helt otippat tar han också in Snoop Dogg för två verser på låten I Don’t Chase Em som använder sig av en klassisk sampling från L.T.D.s Don’t Stop Loving Me Now som bland annat Poor Righteous Teachers och Advance Patrol använt sig av tidigare.

Det är svårt att inte bli charmad av Devin, konstigt nog. För hade det varit någon annan rappare som stod bakom den här musiken hade det inte funkat eller acceterats. Och det är faktiskt helt otroligt hur laid back han lyckas vara stundtals, total säckpotatis. Ingen gör det som Devin helt enkelt. Men nog kan man kräva mer av en rappare som släppt skivor sen 1994.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-01-11 00:00 / Uppdaterad: 2009-01-11 11:13

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4913

8 kommentarer

Bättre än Lips på xboxen!!

^______^

erimos Oregistrerad 2009-01-11 02:14
 

Kolla gärna in min blogg med metal o rock recensioner!

Metalnallen Oregistrerad 2009-01-11 09:45
 

Porr och gräs, oj vad roligt.

Medlem 2009-01-11 12:55
 

pompa g sätter huvudet på spiken. okej platta men töntigt med allt snack om gräs.

däremot måste pompa sluta skriva om advance patrol.

hata svensk ryggsäck!

arg skåning Oregistrerad 2009-01-11 21:40
 

Låter som punk.

Kurt Kloak Oregistrerad 2009-01-11 22:01
 

”I Can’t Make It Home är helt klart skivans låt med stort L.”

Haha snygg weed-referens i den meningen! Bigups!

B Oregistrerad 2009-01-12 14:02
 

Devin äger, de äldre plattorna är mycket bättre dock.

Jim Profit Oregistrerad 2009-01-13 12:42
 

Mr Profit, var håller du hus egentligen? gömmer du dig fortfarande i Barca?

Erik Oregistrerad 2009-01-13 18:36
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig