dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bob Hansson & Kristoffer Jonzon: Heja Världen Show
Heja Världen Show (album, cd) Bob Hansson & Kristoffer Jonzon
2008
Bolero Records
6/10

Här ligger jag och duger

Bob är poet och Kristoffer är pianist. De kom samman av en slump och har sedan blivit en dynamisk duo. Det här kan te sig helt naturligt då Bobs muntliga framträdanden har en melodisk rytm och Kristoffers piano är ett perfekt ackompanjemang. Så enkelt är det.

När de kom på att de var bra tillsammans så skapade de (på några timmar) Heja Världen Show. Detta är namnet på en landskuskande turné och en skiva med sånger och monologer. Musiken är ganska barskalad med sitt enkla piano men ibland tittar en trombon in och sista spåret lägger till med en skaversion. Ibland fyller bara Bobs röst tomrummet, som när han berättar om att få hångla i Bob pratar om sex, iklädd 80-talskalsonger fast det är 1991.

Att se den här showen kan kanske vara en av de gemytligaste timmarna i ditt liv men att lyssna på skivan är inte heller helt fel. Det kan dock bli lite kaka på kaka att sträcklyssna på Heja Världen Show så jag skulle vilja rekommendera att använda den som en musikalisk julkalender.

Öppna en lucka varje dag i form av en underhållande dikt. Perfekt för att bota vinterdepressionen. Eller som de själva säger: ”En förhoppning att lägga in både cirkus och tröst i den bröstkorg som behövde.”

Marie Lindström

Publicerad: 2008-11-24 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-24 12:48

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4859

7 kommentarer

trams.

Lasse Lucidor Oregistrerad 2008-11-24 04:59
 

helt okej platta. men bob borde öva mer på sitt svenska uttal. den där töntiga stockholmsskånskan är fan för jävlig. avgå!

arg skåning Oregistrerad 2008-11-24 10:01
 

Som det verkar kommer USA att godkänna ett miljardpaket till amerikanska bilindustrin under december. Ni vet ju att Ford äger Volvo och många menar säkert att vi därför gynnas. Så är det inte. Volvo är värt mer som företag utanför den jättelika Ford-koncernen.

Vi gjorde stora vinster på t.ex. XC90 i början av 00-talet. Pengar som gick rakt in i kassan på Ford och som användes för att utveckla direkt förkastliga modeller som Thunderbird (glöm att den gör 101 gram/km som man läser på vissa sidor. sanningen är snarare det dubbla!). Bilar vars enda syfte tycks vara att snabba på den globala uppvärmningen.

Mycket talar för att det amerikanska räddningspaketet inte blir någon räddningsplanka för industrin utan ett jättelikt lån som innebär att Ford (exklusive Volvo), GM och Chrysler kan fortsätta att utveckla vagnar som snittar mellan 160 och 130 gram/km. Det finns stort tryck från oljeintressen med Dick Cheney i spetsen som inte vill få ner förbrukningstalen.

Jag tycker att detta är sjukt. Vi får hoppas att Obama ställer striktare miljökrav om nu ett räddningslån blir aktuellt. Sådana förhoppningar finns åtminstone hos mig.

Och så kan ni väl åtminstone försöka vara lite självkritiska innan ni trycker på posta. Många inlägg är direkt dåliga och osakliga.

erimos Oregistrerad 2008-11-24 10:30
 

Skriv mer om förgasarteknik, tofsar och holländsk öl!

erimos Oregistrerad 2008-11-24 18:17
 

SLUTA!!!

erimos Oregistrerad 2008-11-24 22:28
 

Mountain of 1!!! Det bästa från Kanada sedan Keane!!

Peterok Oregistrerad 2008-11-24 22:46
 

Avskalad, sparsmakad, barskrapad.
Men barskalad?
Det är tveken på det.

Jurij Oregistrerad 2008-11-24 23:43
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig