dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Diverse artister: Mission Hall Sessions
Mission Hall Sessions (album, cd) Diverse artister
2008
Bad Taste Records
5/10

Varm samling

Mission Hall Sessions har spelats in av Carl Granberg i Mission Hall Studio på den skånska landsbygden av och till under de senaste fyra åren. Granberg har fångat in ett knippe artister och låtit dem spela in ett par låtar var till samlingen. Projektet har handlat om att låta dem komma dit själva, något flera av dem inte varit vana vid, och spela in ett par låtar av avskalad modell på gamla fina prylar och i avstressad miljö.

Ett lämpligt koncept för veteraner som Rosie Thomas, Christian Kjellvander och Denison Witmer alltså. Thomas framför två spår från albumet These Friends of Mine självklart vackert. Witmer spelar Carry the Weight från albumet med samma namn som släpps i november och Thomas hoppar in och körar. Han gör också Castle and Cathedral från Are You a Dreamer? som kom för några år sedan. Båda spåren är rätt sömniga. Kjellvander väljer så klart att marknadsföra sitt senaste album I Saw Her From Here/I Saw Here From Her och tolka hjälten Townes van Zandt i If I Needed You. En helgedom som inte gör sig alls i avstrippad version.

Men det är främst de som kommer sen som är behållningen. Mattias Friberg och Anna Brønsted.

Mattias Friberg, sångaren i Logh, gör en fantastisk version av bandets I Collect Knives. Nästan identiskt med Kristofer Åströms version på Loupita. Men vad gör väl det?

Anna Brønsted från Efterklang gör Watermark och My Kinship med piano och klar stämma i dimmig stämning.

Chris Mills gör klassisk singer/songwriter-country och har i och för sig en massa smärta i rösten men gör inget särskilt intagande ändå.

Joey Cape från Lagwagon är lite mer rättfram och gör bara ett spår, småtradiga The Chemist.

Slutligen gör Andi Almqvist Weekend Trip to Hell och Rain. Två väldigt manliga spår. Suckande och dramatiska.

Mission Hall Sessions är en bra sammanfattning för den som är intresserad av ovanstående artister men det är snarare soundet och den knarriga och varma produktionen som är behållningen, och låtarna i sig.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-10-19 00:00 / Uppdaterad: 2008-10-20 13:01

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4809

5 kommentarer

Bah…”The Chemist” är smått underbar.

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2008-10-19 12:25
 

GOJIRA, då?

Mr L Oregistrerad 2008-10-19 23:14
 

”I Collect Knives” är väl inte Loghs låt, utan Mattias låt som han tidigare gett till Kristofer Åström? Och så är Denison felstavat.
Vad gäller skivan är den ju småtrevlig, men inte fantastisk. Kjellvander kunde valt en roligare Van Zandt-låt, hans tolkning är väldigt seg. Betyget är helt i sin ordning.

Medlem 2008-10-20 12:43
 

Denisome…
Tack för korren!

Maria Gustafsson Redaktionen 2008-10-20 13:00
 

Joey Capes ”The Chemist” sprider helt klart ett sken över hela albumet

Max Oregistrerad 2010-12-28 23:39
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig