dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Streets: Everything is Borrowed
Everything is Borrowed (album, cd) The Streets
2008
679 Recordings/Vice Records/Warner
6/10

Mike Skinners sista

Jag kommer i ärlighetens namn inte ihåg särskilt mycket från The Streets spelning på Hultsfredsfestivalen 2003. Det enda egentliga minnet var att han höll på med en badboll som flög fram och tillbaka mellan honom och publiken och även att jag tyckte att spelningen var bra. Jag tror jag var både nykter och trött eftersom det var sista spelningen för dagen och jag hade hållit mig på konsertområdet sedan det öppnade.

Det har gått några år sedan mitt första livemöte med The Streets. Musikaliskt har det inte hänt så jättemycket mer än att det inte alls känns lika roligt längre. Rapmässigt är det fortfarande pratrap med bred cockneybrittiska och sångrefränger. Sångrefrängerna är oftast svängiga och gladlynta och roande. Men tyvärr börjar man tröttna på Mike Skinners pratiga rap. Det känns helt enkelt oinspirerade och han låter inte lika hungrig länge.

Annars är det samma sorts instrumenteringar som alltid, trummor, piano, blås och några elgitarrer. Skivan har två klara favoriter. Den känslosamma The Escapist med fina stråkar och vackert målande språk på ett lika målande beat. On the Edge of a Cliff är sådär härligt lyckosam på ett behagligt sätt. Fina trumpeter och storytelling vävs ihop tillsammans med en sjungande elgitarr.

Mike Skinner fortsätter med det han troligen gör bäst. Vardagliga livsskildringar över både lena och mer trubbigare beats. Det känns som om han lämnat hiphopen mer och mer genom åren för att ni hamna i en popvärld med stort utrymme för refränger och arrangemang. Han har inte bara blivit äldre, texterna talar också om en mognare Mike. Har du följt med The Streets stadspromenad i Birmingham tidigare kommer du även gilla den här skivan.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-09-28 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-30 18:08

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4770

10 kommentarer

ponta g runkar ryggäsck, igen

Medlem 2008-09-28 02:47
 

Det här är inte Mike Skinners sista. ”Computers and Blues” kommer att bli hans sista.

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2008-09-28 03:32
 

1/10….sjukt stor besvikelse

Gustaf Oregistrerad 2008-09-28 12:54
 

Han har ju i alla fall vett att lägga av!

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2008-09-28 18:15
 

Everything is borrowed (singeln) lovade ganska gott då jag fick en flukt av den på MTV igår. Och videon gick heller inte av för hackor. En positiv överraskning.

Medlem 2008-09-29 08:57
 

Det är en pinsamt skitdålig skiva. Jag mår illa av hans babblande om jorden som vore han Sting. De där refrängerna med körer och symfonier får mig att rodna av skam.

Jag vet inte hur han beter sig live nuförtiden, och jag är inte så intresserad av att ta reda på det heller. När jag såg honom på Vega i Köpenhamn för en sex-sju år sedan var han fantastisk, nu känns det bara som en plufsig kille med för mycket pund i fickorna och en rejält urvattnad musikidé. Han behöver nog börja gå på klubb igen.

ulf schenkmanis Oregistrerad 2008-09-29 09:22
 

Jag kan ingenting annat än att hålla med me förgående talare.

Jonatan Oregistrerad 2008-09-29 14:54
 

Han är fortfarande fantastisk live. Årets spelning på Roskilde hade festivalens största allsångsögonblick flera gånger om.

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2008-09-29 15:30
 

The Escapist kvalificerar lätt in bland de hittills 10 eller 20 bästa låtarna 2008. Riktigt stark.

Sid Farkus Oregistrerad 2008-09-29 19:10
 

Jag tillhör den skaran som anser att Mike Skinner är ett geni. Hans små berättelser och hans sköna melodier är en fröjd för örat. Lyssna bara på hur han har klippt stråkarna i Everything Is Borrowed. Så snyggt! Kan man verkligen säga att ingenting har hänt och sedan mena att det är dåligt. Hade det låtit likadant om Nas fortsatt släppa skivor som låtit som Illmatic -för att ta ett enkelt exempel- ?

Robin Oregistrerad 2008-09-29 23:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig