dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jaguar Love: Take Me To the Sea
Take Me To the Sea (album, mp3) Jaguar Love
2008
Matador/Playground
5/10

Glamhardcore till glampop

Med en strupe från en ung flicka korsad med en galen testosteronstinn man börjar och slutar Jaguar Love. Där har du allt du behöver veta för om du ska bli intresserad av att lyssna på Take Me To The Sea eller ej.

För om du inte fixar Johnny Whitneys stämma kan du lika gärna ge upp från början. Det tog ett tag att vänja sig vid båda rösterna i The Blood Brothers, men kanske längst med Johnny Whitneys. Han var det som tvingade dem att balansera på gränsen. På gränsen mot vansinne och storhet.

Och när The Blood Brothers tog en paus förra året som till slut blev ett avslut var det lite sorgligt. För även om det aldrig blev lika bra som Burn, Piano Island, Burn igen hade The Blood Brothers något jag inte fick någon annan stans.

Så när Johnny Whitney och Cody Votolato slog sig ihop med Jay Clark från Pretty Girls Makes Graves kändes det lite lyckligt.

Men det är inte samma sak. De mest skavande hardcoreelementen är utbytta mot poptoner. Visst finns det likheter och kopplingar bakåt till bägge banden, men ärligt talat är det kanske som tråkigast när de kommer fram som mest (Vagabond Ballroom).

Men jag är heller inte helt nöjd med resultatet. Det är lite för tamt. Jag skulle vilja ha mer kraft och mindre glam. Men med det sagt är det ju samtidigt de glittriga numren jag faller hårdast för. Som Bats Over the Pacific Ocean med taktslag från bjällror. Eller sockersöta Bone Trees and a Broken Heart.

Kal Ström

Publicerad: 2008-09-02 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-02 16:37

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4728

6 kommentarer

där ser man… hm

pekka Oregistrerad 2008-09-02 10:10
 

Jättetråkig skiva. Lite åt det här hållet började det bära med Blood Brothers sista skiva Young Machetes. Så trots allt kanske det var tur att det brast efter den skivan. Men för er som inte redan vet och som också är något besvikna på Jaguar Love, bör Past Lives kollas upp. De övriga medlemmarna efter upplösningen fortsatte med Jordan i spetsen och gamla gitarristen från Blood brothers start på gitarr såklart. Riktigt godis!

Viggo Oregistrerad 2008-09-02 12:03
 

Tackar Viggo för tipset! Jaguar Love var en stor besvikelse… och för er som är intresserade av Refused, kan jag meddela att Dennis Lyxcén och David Sandstöm samarbetar igen under namnet AC4 – spelar på Debaser den 19 september!

Gorillan Oregistrerad 2008-09-02 16:13
 

Synd med denna skivan, TBB var ju så bra. Öppningsspåret är det starkaste spåret. Johnny Whitney är för övrigt lik Malcolm McDowell i A Clockwork Orange

Emilio Oregistrerad 2008-09-02 22:13
 

Så…låt se:
Jaguar Love + Past Lives = skit i jämförelse med Blood Brothers.
Scars on Broadway + Serj Tankian = äckligt i jämförelse med System of a Down.
Babyshambles + Dirty Pretty Things = tragiskt i jämförelse med Libertines.

Någon annan som ser ett mönster här?

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2008-09-08 09:56
 

förstår inte folks problem med den här skivan. tycker att den är riktigt skön. ok att sångaren har damp men det visste vi ju sen blood brothers.

Bengo Oregistrerad 2008-09-21 23:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig