dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Chieko Kinbara: Sweetest Day | Romance for Strings
Sweetest Day | Romance for Strings (album, cd) Chieko Kinbara
2008
Grand Gallery
7/10

Rött

Vibrerande, pumpande, bubblande, storslaget, solskensdränkt och sommarregndoftande. Med houseifierat Abba-pianorullande, en darrande stråke att dö för, ett leende mer blixtrande än det vitaste av vitt och ett hjärta stort som Roger Sanchez.

Vad gör väl då att det, precis som på systerskivan Velvet Night | Pray for Strings, finns låtar jag kunnat stå över? Att försöket att göra stråksalsa i Spanish Blues mest blir genommisslyckat? Eller att DJ Spens gospelhouse i Changed My Life den här gången mest känns ytligt innehållslös? Vad gör väl att Fiddle Magic tappar fart nästan med en gång, trots ett driv som en Bullet-jakt på houseunderlag? Och vad gör väl då att covern av Chemical Brothers hårdslående big beat-vräkklassiker mest känns lite tam?

Ingenting alls. Det betyder ingenting alls. Ja, eller nästan ingenting alls.

För vi har ju Chieko Kinbaras egen version av Sweetest Day of May, 7 Days, Live Your Life Today och allt känns sådär onödigt housebra. Vi får besök av Byron, Byron, BYRON STINGILY och han har med sig sin Mystery Girl och hon är precis sådär vacker som man vill hoppas att hon ska vara. Dessutom är ju faktiskt Setting Sun riktigt housepianovass om man plockat bort alla de bitarna som försöker vara Setting Sun.

Men mest av allt har vi ju det alldeles, alldeles, alldeles underbara Daishi Dance-producerade titelspåret som snurrar runt, runt, runt med slutna ögon och armarna rakt ut åt sidorna. Högt där uppe över alla andra. Ett piano som spelar på alla sina nyförälskade känsloregister med livet som insats med Chiekos fantastiska stråke inte missar ett dallrande hjärtslag. Allt med samma livsöverexploderande glädjerus som Jazztroniks Tiger Eyes. Sju minuter musikalisk poesi som inte för en sekund, inte för ett ögonblick, skäms det minsta för att de är vackrare och bättre än alla andra.

Vi har Romance for Strings.

Vi har allt vi behöver.

Ola Andersson

Publicerad: 2008-08-14 00:00 / Uppdaterad: 2008-08-13 23:25

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4702

6 kommentarer

Kan tipsa om en ny låt med Bon Iver och ett oemotståndligt liveklipp med Flying Burrito Brothers – klicka på Gorillan! Ovanstående skiva hoppar jag över…

Gorillan Oregistrerad 2008-08-14 08:07
 

Haha.

RONNA Oregistrerad 2008-08-14 10:47
 

skyddsjakt på gorillan, nu!!!

arg gibbonapa Oregistrerad 2008-08-14 11:15
 

Kom tillbaka James Last – allt är förlåtet! Plattan kanske borde heta Absolute Strings eller nåt?

Stu Boy King Oregistrerad 2008-08-14 11:27
 

Delvis knasbra, men som Ola påpekar är det spår som inte är så lyckade. Hade hellre sett ett album istället för två. Det albumet får man sätta ihop själv.

Lamont Dozier Oregistrerad 2008-08-14 11:53
 

[...] RelateratChieko Kinbara Sweetest Day | Romance for Strings (5)Chieko Kinbara Velvet Night | Pray for Strings (1)The Opiates Anatomy of a Plastic Girl EP (6)Jenifa Mayanja Release & Breathe EP (1)Luomo Convivial (3) [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig