dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Cool Kids: The Bake Sale EP
The Bake Sale EP (ep, cd) The Cool Kids
2008
Xl Recording/PGM
8/10

Tuffa grabbar

Jag var helsåld när The Cool Kids släppte sina första låtar på myspace och med släppet Totally Flossed Out. Det var hipp och modern hiphop som samtidigt flörtade med dåtiden. Som samplade Eric B & Rakim och inspirerades av Beastie Boys.

När jag intervjuade den unga rapparen Mikey innan deras spelning i Göteborg i februari, tidigare i år, slog det mig hur mogen han verkade vara trots sin ringa ålder på 20 år. Chuck Inglish är några år äldre. Det både håller en jämn rapnivå, rimmar snyggt men texter om yta och saker som är coola. Det är högkvalitativ partyrap utan några större krusiduller. Musik som finns där för att roa och få folk att dansa och hoppa på förfest som klubb. Med 80-tals sound, choppade- och nerpitchade röster lyckas man trots det modernisera soundet med tunga basgångar och ett förvånande långsamt tempo.

Det som skiljer The Bake Sale från den första EPn är att man har plockat bort en låt och slängt in tre stycken nya spår. Alla låtarna håller ungefär samma höga klass. Men uppenbart är att skivan inte känns som ett ny skiva utan bara en uppdaterad version av Totally Flossed Out där de nya låtarna inte har samma hitpotential som favoriterna Mikey Rocks och BMX-låten Black Mags. Men de som lyckats missa Chicago-duons första släpp borde verkligen kolla in The Bake Sale. Det är hiphop för massan utan att vara sin historia otrogen.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-08-12 00:00 / Uppdaterad: 2008-08-12 22:25

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4699

2 kommentarer

vojne vad länge sedan det var man läste något intressant här…

Modern Day Moses Oregistrerad 2008-08-12 19:40
 

Ja i synnerhet i kommentarfältet.

rödrom Medlem 2008-08-12 23:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig