dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Springsteen A-Ö: Working On The Highway

highway.jpg

Det spelar inte någon roll om publiken går bananas. Jag fixar inte raggarrocken. När Springsteen ställer sig som mest bredbent och börjar leka Creedence eller Status Quo blir jag stel som en pinne. Har aldrig fixat det här gubbsvänget. Ramrod, Seven Nights To Rock svänger inte i min värld. Inte ett dugg.

Men allra sämst är en av hans egna kompositioner. Working On The Highway från Born In The USA. Hälften av de spelningar jag sett har den puttat bort något potentiellt guldkorn från setlisten. Det gör mig frustrerad. Springsteen verkar älska låten för han ler som ett barn på jullafton när han får spela den.

En låt från helvetet.

Jag fattar det inte. Titta på videon. Den är med studiomusikerbandet han omgav sig med under de mörka åren. Hand upp, om du tycker det svänger.

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-07-01 07:59 / Uppdaterad: 2008-07-01 08:06

Kategori: Artiklar, Bruce Springsteen A-Ö

7 kommentarer

Darlington County är om möjligt ännu värre, men jag håller med i princip.

 

The meaning in meaninglessness hann före med att uttrycka precis det jag skulle säga.

Medlem 2008-07-01 11:08
 

Jag har visserligen ingen lust att försvara Working on the highway, håller med om att den är en av Bruce sämsta, men det är väl ändå en aning orättvist att låta den representeras av den där vidriga liveversionen? I studio låter den trots allt klart bättre.

Darlington Country svänger däremot på riktigt. På ett obehagligt men samtidigt väldigt häärligt vis.

Johan Oregistrerad 2008-07-01 16:12
 

Vidrig låt, vidrigt genomförande. Känns hur rättvist som helst.

Fredrik Welander Medlem 2008-07-01 17:30
 

Luktar lite bittert ändå..

I alla fall, hade nog lagt W på War istället och lite rampljus på hans tankar om krig och politik. Hade känts lite mer positivt än bashandet, hur positivt det nu kan tyckas med krig.
‘Nuff said.

Tack för en bra serie, nu drar jag till Götet.

Medlem 2008-07-01 17:56
 

Jag ogillar att Fredrik Welander gör sig rolig över den så kallade arbetarklassen med ett genretypiskt bröllopskort. De borgerliga vindarna från Täbys fina villakvarter har letat sig långt in i den svenska folksjälen. Fredrik Welander bidrog här till att göra vårt Sverige ytterligare en kvarts grad kallare.

Förutsätter att Peter Dahlgren tar bort bilden snarast!

Medlem 2008-07-01 18:06
 

Helt rätt. Rör inte mina CCR eller Status hits, Bruce! Bäst är väl ändå när Status Quo gör ”Cadillac Ranch”. Det svänger… ;-)

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2008-07-01 19:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig