dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown 2008: Torture Division

torture-division-rockfoto.jpg

Jörgen Sandström i Torture Division.
Foto: David Andersson, rockfoto.nu

Det bästa från tre världar samsade på scenen när Torture Division genomförde sin livedebut. Vomitory, God Among Insects och Grave, tre av mina favoritakter när det kommer till death metal, i ett och samma band.

Torture Division må vara debutanter och endast ha två demos i bagaget, men den samlade rutin som bandet besitter är svårslagen. Tobben från Vomitory och hans vapenslagare från GAI, Lord K, får sällskap av före detta Grave och Entombed-basisten Jörgen Sandström. Resultatet: lysande.

Sex låtar har bandet skapat hittills på sina två demos. Sex låtar av rak dödsmetall utan några egentliga krusiduller. Jörgen påannonserade dessutom nya låten Lik med att berätta att de skrev den backstage alldeles före spelningen. Imponerande, minst sagt.

Framförandet var klanderfritt. Tobben manglade klockrent bakom trummorna, Jörgen brölade som en gud och Lord K var onekligen mäktig i hela sin uppenbarelse. Det är inte ofta jag får gåshud på spelningar nu för tiden, men på Torture Division inträffade det.

Som bonus bjöd de dessutom på låten Into the grave, från Graves första demo inspelad 1988. En oerhört välkommen överraskning, även om jag faktiskt hade mina aningar om att något liknande skulle kunna inträffa när dessa tre herrar står på scen.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-06-29 18:29 / Uppdaterad: 2008-06-29 20:22

Kategori: Allmänt

2 kommentarer

[...] Division (band) En av sommarens bästa spelningar var Torture Division på Metaltown i Göteborg. Sedan dess har jag velat höra mer av den minst sagt rutinerade trion och därför är det mycket [...]

Oktober 2008 till handlingarna | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-11-01 00:00
 

[...] Torture Division, Metaltown Ibland är allt som behövs lite hederlig old school death [...]

2008: Tomas | dagensskiva.com Oregistrerad 2009-01-03 10:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig