dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown 2008: Witchcraft

Witchcraft

Magnus Pelander i Witchcraft
Bild: David Andersson, rockfoto.nu

Det börjar lite trevande eller kanske stelt. Nu är förvisso Witchcraft inte det band som röjer mest på scenen, tvärtom snarare, men de första låtarna är en tämligen sömnig tillställning. Efter drygt tre låtar är det ändring på det och bandet med Magnus Pelander i spetsen ikläder sig rollen av att vara ett av toppnamnen när det gäller 70-talsrock. Hårdrocken är svängig, mycket välspelad och det är verkligen en fröjd att se bandet live.

Magnus Pelanders röst går i harmoni med musiken, men nog skulle jag vilja höra Pelander trycka ifrån lite mera med rösten ibland. Det är ju då som Witchcraft är som bäst och det är lite för länge mellan tillfällena emellanåt. Till skillnad från Tomas, som passar på att besöka toaletten igen, så tycker jag Leva är höjdpunkten på hela konserten. Låten är en favorit på The Alchemist och till stor del beror det på den svenska texten. Jag ser gärna mer av den varan i framtiden.

Men vart var publiken? Det var snudd på oförskämt lite folk i Close-Up-tältet och det var ingen direkt krock i spelschemat att tala om. Tji fick ni, för ni missade en av de bättre konserterna under festivalen.

Publicerad: 2008-06-29 19:14 / Uppdaterad: 2008-06-29 19:25

Kategori: Konsert, Metaltown 2008

4 kommentarer

tja.

Jag var där, och jag håller inte riktigt med.
Tycker det var bra från start till slut.
Håller dock med om att sångaren borde klämma i ännu mer.
Samt att witchcraft måste ut på större scener, de är för bra för ett close-up tält. En av höjdpunkterna på hela metaltown, jag mäter mot namn som monster magnet då!.

Ricky Oregistrerad 2008-07-29 02:58
 

witchcraft var grymma på scen i Usa på Lollapalooza och Ozzfest..

jag var där Oregistrerad 2008-08-12 00:05
 

såg dom på hultsfred helt klart av de topp-3-banden! sjukt bra.. (synd bara att det endast var pårökta och jag där….-.-) så himlans bra! KÄRLEK! bra plattor men så orgasmiskt mkt bättre LIVE!

KÄRLEK Oregistrerad 2008-10-24 16:09
 

såg dem också på hultsfred men pårökt var jag inte… det var ett påhopp… likväl witchcraft var grymma

Håkan Johansson Oregistrerad 2008-10-24 17:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig