dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown 2008: Nifelheim

Nifelheim

Hellbutcher i Nifelheim
Bild: Tommy Södergren, rockfoto.nu

Peter ”Flinta” Stjärnvind (i Nifelheim känd som ”Insulter of Jesus Christ”) värmer upp pukorna och cymbalerna en kort stund innan hela bandet ska gå på scen. Publiken längst fram jublar och applåderar. Insulter of Jesus Christ tackar med att resa sig upp och ge dem fingret. Ribban är därmed lagd för kvällens spelning och det visar sig att vi inte kommer bli besvikna.

Nifelheims starkt heavy metal-doftande black är lätt att ta till sig och lämnar ingen direkt oberörd. Flertalet i publiken tycks skratta åt spektaklet när de ser sångaren Pelle ”Hellbutcher” Gustavsson posera ondskefullt iförd så mycket nitar och läder att den mest luttrade s/m-fantasten skulle rygga tillbaka, men hela inramningen som bandet bjuder på är kort och gott genuin och förbannat bra.

Bröderna Gustavsson (Erik ”Tyrant” Gustavsson på bas) backas upp av de flinka gitarristerna Sebastian ”Vengeance from Beyond” Ramstedt och Johan ”Apocalyptic Desolator” Borgebäck och vi får oss en rejäl dos svängig black metal av ett band med ett stort, och välförtjänt, självförtroende.

När bandet kör igång mästerverket Storm of the Reaper är det svårt att inte le förnöjsamt av lycka, även om Hellbutcher antagligen hellre hade sett att vi gjort det motsatta. Nifelheim är antagligen mer metal än något annat band under den första dag av Metaltown 2008. Fan vore väl annat.

Publicerad: 2008-06-28 11:34 / Uppdaterad: 2008-06-29 19:06

Kategori: Metaltown 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig