dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Foxboro Hot Tubs: Stop Drop and Roll!!!
Stop Drop and Roll!!! (album, aac) Foxboro Hot Tubs
2008
Jingle Town Records/Warner
6/10

Snabbt avslöjad punkrock

Vad gör man när ens band blivit så stort att det är långt bortom all kontroll? Om man fortfarande tycker att det är en skön grej att ställa sig på en pytteliten klubbscen och spela opretentiös färgsprakande punkrock alltså.

Om man som Billie Joe Armstrong målat ett par rejäla svarta kajalstreck runt ögonen och vunnit emokidsen finns bara en utväg. Man startar ett nytt band och försöker låta bli att tala högt om det.

Har man en röst som avslöjar vem man är på ungefär en millisekund är det inte så där alldeles enkelt att bevara hemligheten. Att Armstrong kallar sig för Reverend Strychnine Twitch här lurar ingen. När den direkt frågan ställs blir alltså det självklara svaret: ”den enda likheten mellan Green Day och Foxboro Hot Tubs är att vi är samma band”.

För så är det. Foxboro Hot Tubs är Billie Joe Armstrong, Tre Cool och Mike Dirnt som tillsammans brukar kalla sig för Green Day. Att Hot Tubs sen också innehåller förlängningen Jason White (gitarr), Jason Freese (keyboard) och Kevin Preston (gitarr) förändrar i sig inte särskilt mycket. Någon eller några av dem brukar ändå hänga med när Green Day åker på turné och .

Stop Drop and Roll!!! är en opretentiös skiva inspelad med en klackspark och mår nog bäst av att lyssnas av på samma sätt. Det har talats om garagerock och visst för all del, men samtidigt njäe. Visst vinklas musiken åt det hållet och visst visar de The Who- och The Kinks-influenserna tydligare än någonsin. Jag tänker ändå mest punkrock och det beror mest på Armstrongs röst. Inget fel i det. Jag var ändå inte särskilt förtjust i riktningen Green Day tog med American Idiot. Det här passar mig mycket bättre.

På den där pyttelilla klubben med väggar målade i mattsvart och bandet i kravallstaketslös närkontakt med publiken kommer det här att funka alldeles utmärkt. Tyvärr lär de väl bara hinna med en sån turné innan de blivit avslöjade för gott. She’s a Saint Not a Celebritycite> och The Pedestrian är nämligen poppunkiga monsterhittar som borde klara att fälla alla som någon gång gillat Green Day.

Så det blir väl till att starta ytterligare ett band snart då. Vilket i ordningen klarar jag knappt att räkna ut längre.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-06-27 00:00 / Uppdaterad: 2008-06-27 08:50

Kategori: Recension | Recension: #4649

3 kommentarer

Skräp.

montag goes too far Oregistrerad 2008-06-28 14:35
 

Tyckte faktiskt The Network var lite spännande en stund för några år sedan, men det var kanske mest för att några från Devo var med där också. Apropå andra Green Day-alias alltså.

Medlem 2008-06-29 23:27
 

jag bara älskar green day i sin nya form! Usch dom är ju riktigt bra :)

jojjo Oregistrerad 2008-07-14 18:32
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig