dagensskiva.com

48 timmar

Recension

I are Droid: I are debut
I are debut (album, cd) I are Droid
2008
Razzia Records
6/10

Debut som ger mersmak

Det är inte bara våra grannar i sydväst som anammat postpunken som främst förknippas med Interpol. Svenska I ARE DROID rör sig i samma fåra och bandet gör det med en finess som saknas hos många danska diton. Till mångt och mycket torde detta tillskrivas bandets skiftande musikaliska bakgrund där medlemmarna spelar/spelat med bl.a. Thunder Express, Hello Saferide, Konie och Lowrider. Ja, bortsett från sistnämnda band är det ett Razzia Records-allstarband som nu släpper I ARE DEBUT.

Sångaren och gitarristen Peder Bergstrands bakgrund i Lowrider lyser igenom snyggt i stonerfuzziga Before the fall och i avslutande Guided by flies där psykedelian får fria händer och förlöser skivan på ett fint sätt. Där emellan bjuds vi på indierock som spelar på känslomässiga strängar med mollbetonade stämningar och med alldeles lagom mycket attityd. Det är också det jag har invändningar mot. Man får känslan av att bandet inte riktigt släpper loss allt i materialet de spelat in, att det bara är 90% istället för 100%. Med tanke på erfarenheten och tidigare band borde detta kunna liknas vid en käftsmäll istället för en lavett.

Trots dessa invändningar så är I ARE DEBUT en ytterst habil skiva som borde tilltala vänner av Joy Division, The Chameleons och Editors. Det är framförallt Sevenfold och singeln Time on time som sticker ut och som faktiskt är riktigt bra låtar där de släpper tyglarna något. Mer av det på kommande skiva (I ARE FOLLOW-UP?) och betyget stiger.

Publicerad: 2008-06-21 00:00 / Uppdaterad: 2008-06-22 00:01

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4640

4 kommentarer

Danskjävlar!

Medlem 2008-06-21 01:11
 

Svårt att finna något av värde i det här bandet (men singeln är väl hyfsad). Men det finns så mycket intressantare musik.

Gorillan Oregistrerad 2008-06-21 02:57
 

Nu kommer bloggarna igen.

CarlT Medlem 2008-06-21 10:04
 

Kan inte tycka annat än bra om detta. Med ett start-block bestående av Peder från Lowrider och Tommy från Dozer (som inte är aktiv i bandet längre) så finns det bara bra potential att ta av. I ARE DROID har man följt ett tag på MySpace, skönt att skivan är släppt.

Johnny Wave Oregistrerad 2008-06-21 18:28
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig